Çayın Faydaları, Çay Hangi Hastalıklara İyi Gelir

Karadeniz'in şifalı bitkisi, vazgeçilmez tat olan çayların günlük kullanımı biz fark etmeden bize fayda sağlamaktadır.

Taze iken toplanan ve uygun şekillerde kurutulan, daha sonraki süreçte yemeklerden sonra rutinlerimizden biri olan çay bitkisinin yaprakları esas işlevi görürken çiçekleri de farklı faydalar içerir.

Tein maddesinin yoğun bir şekilde bulunduğu çay 100 derecenin üzerinde bir sıcaklıktaki su ile demlenerek sofralarımızın asli parçalarından biri olur. Ancak kullanımını abartmamak gerekir.

Demlendikten sonra kalan nemli çay tanelerini hemoroitlerin tedavisinde kullanabilirsiniz. Düzenli içilen çay kan damarlarındaki dolaşımın düzenleyicisidir.

Sinir sistemini de uyaran bir yapıya sahip olan çay insanın teninin doğal rengini de korumaktadır. Bunların yanı sıra ciğer, mide, beyin ve kalbe de faydalıdır.

Midenin gıdaları hazmetmesini de kolaylaştıran çay, vücuttaki harareti almakla kalmaz, balgamın da sökülmesini kolaylaştırır. Söktüğü bir diğer şey de idrardır.

Gözdeki kimi rahatsızlıklarda çayın artan maddesi veya demli olan suyu ile bez kullanarak gözün ağrıyan kısmına tampon yapılabilir. Kirpiklerinizin ve kaşlarınızın siyah kalmasını istiyorsanız çay ile ovalayabilirsiniz.

İshale karşı koyan demli şekildeki çay, dizanteri ve damarlardaki kireçlenmelerin de düşmanıdır. Kolera, lösemi ve bağırsak rahatsızlıklarının da iyileşmesinde destek olan çay düzenli tüketilirse bu tip hastalıklara yakalanma oranını da düşürmektedir.

Guatr ve nefrit türü rahatsızlıklarda da etkin rol oynayan çay bitkisi nefesteki darlıklara da çözüm sunar.

Aşırı şekilde tüketildiğinde sinirleri hassas hale getirir, uykusuzluğa sebep olur. Ellerde titreme yapıp sıkıntı verebilir.

Romatizmanın ve böbrek taşlarının, kalp ve karaciğer hastalıklarının, yüksek tansiyonun şikayetlerini gidermekte fazla tüketilirse fayda sağlamamaktadır. Yine normal miktarından fazla içildiğinde kabızlık oluşturabilir. Kilo vermekte ve mide rahatsızlığı yaşayanlarda bu problemleri çözmekte çok yarar sağlamaz.

Bir cevap yazın