Gül ve Gülün Faydaları

Gül Hangi Hastalıklara İyi Gelir?: Genelde özel olarak süs bitkisi olarak ekilen gül bitkisinin çiçeği de, yaprağı da tohumu da şifalıdır.

10 gramı geçmeyecek şekilde tüketilmesi lazımdır. Katman katman olan çiçek en çok kullanılan türüdür.

Bir miktar gül yaprağını suda çay şeklinde demlerseniz ve içerseniz ishalinize iyi gelecektir. İshal kesilirse bağırsaklarınız da rahatlayacaktır.

Gül suyu ile gözlerinizi yıkarsanız nezle rahatsızlığınıza ve gözlerdeki kanlanmalara çare olur. Yine suyu ile ağzınızı çalkalarsanız bademciğinizi tehdit eden enfeksiyonlardan ve ağrılardan sizi korur.

Antiseptik (mikrop öldürücü ) olarak kullanılan gül yağı makyaj temizleyicidir, ciltteki doğum lekelerini giderir. Alerjik ciltler için faydalıdır. Cilde canlılık kazandırmaktadır.

Boğaz ve bademcik iltihaplarının giderilmesi için yardımcıdır. Ellerinizin ve cildinizin güzelleşmesi için gül yağını badem yağı ile karıştırıp kullanabilirsiniz.

Gül Faydaları
Gülün çiçeğini ezerseniz, o ezilen gül tanelerini çiğneyin ve ağzınızın içindeki yaraların nasıl iyileştiğini görün. Ayrıca diş etlerinizi de güçlendirecektir.

Reçeli de yapılan gül bitkisi düzenli yenirse midenizi güçlendirecek ve her türlü mide rahatsızlığından sizleri koruyacaktır.

Gül kokusu itibariyle teninizin kokusunu da değiştirir ve istenmeyen kokuları engeller. Gülün suyunu içtiğinizde vücudu güçlendirir ve bayılanı da ayıltır. Zihni açan bir yapıya sahip olan gül kalbin de ferahlamasını sağlar.

Gül Faydaları
Ciğerlerdeki tıkanıklıkları açarak kuvvet verir ve daha rahat nefes alıp vermeyi kolaylaştırır.

Safranın sökülmesini kolaylaştırarak vücudu dinlendirir, diğer taraftan ciğerlerden göğse kadar olan tüm bölgelerdeki balgamı söker.

Gülü döverseniz dövülmüş halini parmaklardaki siğiller için kullanabilirsiniz. Düzenli kullanırsanız siğilleri geçirme gücü vardır.

Derideki yaraların iyileşmesini sağlar ve deri hücrelerinin yeniden inşa edilmesine yardımcı olarak yaraların taze deri ile kapanmasına vesile olur.

Merhem haline getirilip göz bölgesine sürüldüğünde gözün parlaklığını arttırır ve güçlenmesini sağlar.

20 gramı geçmeyecek şekilde tüketilmesi önerilen gül bitkisinin şifa verdiği birçok dert vardır. Fazla içilir ya da yenilirse ciğerlerde bir takım problemlere yol açabilir.

Gül Faydaları
Ancak bu problemler genelde tüketim bittiğinde kendiliğinden geçmektedir.

Bir cevap yazın