Suriye'deki iç savaştan kaçarak 2016 yılında Türkiye'ye sığınan Omar Elmalı ile akrabaları Esad rejiminin devrilmesinden büyük mutluluk duyduklarını belirterek şartların olgunlaşmasıyla ülkelerine dönebileceklerini söyledi.
MALATYA (İHA) - Suriye'de 61 yıllık Esad rejiminin devrilmesinin ardından Malatya'da ikamet eden Suriyeliler ülkelerine geri dönmek için gün sayıyor. 2016 yılında ailesi ve yakınları ile birlikte Malatya'ya gelerek burada bir düzen kuran üç çocuk babası Omar Elmalı, bombardımanda evlerinin isabet alarak kullanılmaz hale geldiğini ilerleyen günlerde şartların oluşmasıyla birlikte Suriye'ye dönüş yapmayı planladıklarını ifade etti.
Malatya'da dünyaya gelen oğluna Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ismini verdiğini belirten Omar Elmalı, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Türkiye'yi çok sevdiklerini de belirtti. Ahmed El Huseyn ile Agit El Mutlak ise Esad rejiminin devrilmesinin kendilerini çok mutlu ettiğini ifade ederek, ilerleyen zamanlarda Suriye'ye dönmeyi düşündüklerini söyledi.
- Diyadinnet.com olarak, sizlere en güncel ve doğru haberleri sunmayı ilke ediniyoruz. Malatya'daki sondakika tüm Güncel Malatya, Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye ve Malatya'da yaşayan Suriye uyruklu Elmalı ailesi rejimin çökmesini sevinçle karşıladı haberine buradan ulaşın!
- Diyadinnet.com'u daha da geliştirmek için sizden gelen geri bildirimler bizim için çok önemlidir. Haberlerimizin içeriğiyle ilgili herhangi bir endişe, öneri veya sorunuz olursa lütfen bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin.
- Haberle ilgili yorumlarınızı ve düşüncelerinizi aşağıdaki yorum bölümünde paylaşabilirsiniz.
- Bu haberi beğendiyseniz, lütfen sosyal medya hesaplarınızda paylaşarak sevdiklerinizin de haberdar olmasını sağlayabilirsiniz.