Malatya'da bulunan ve göçmen kuşların uğrak mekanı olan Kaldırım Göleti, bilinçsiz sulamanın ve kuraklığın etkisiyle yok olma noktasına geldi.
Malatya - Battalgazi ilçesi Orduzu Kaldırım Mahallesi'nde bulunan Kaldırım Göleti, kayısı başkenti Malatya'da çiftçilerin bahçelerini sulamasında kullanılıyor. Geçtiğimiz kış aylarında ve ilkbaharda yaşanan kuraklık, Kaldırım Göleti'ni vurdu. Göçmen kuşlara ev sahipliği yapan gölette su metrelerce çekildi. Bölgede tarım ile uğraşarak para kazanan vatandaşlarsa gölette suyun metrelerce çekilmesiyle tedirginlik yaşamaya başladı.
"Gölet bu yıl çok fazla çekildi"
Kaldırım Mahallesi'nde yaşayan Gülhan Arıkan, suyun geçen yıla oranla çok azaldığını belirterek, "Bu sene geçen seneye göre sular biraz az. Geçen sene sular daha fazlaydı. Bizim aşağıda bahçemiz var. Bahçenin bütün ağaçları bu suya bağlı. Su azalınca hem ağacın hem de kayısıların verimi düşüyor. Onun için su çok önemli. Bu yıl çok fazla çekildi. Normalde bazı kaynaklar da vardı onlar da kurudu. Ondan dolayı bu yıl sular az" ifadelerini kullandı.
- Diyadinnet.com olarak, sizlere en güncel ve doğru haberleri sunmayı ilke ediniyoruz. Malatya'daki sondakika tüm Güncel Battalgazi, Göçmen, Göle, Malatya ve Göçmen kuşların mekanı olan göleti kuraklık vurdu haberine buradan ulaşın!
- Diyadinnet.com'u daha da geliştirmek için sizden gelen geri bildirimler bizim için çok önemlidir. Haberlerimizin içeriğiyle ilgili herhangi bir endişe, öneri veya sorunuz olursa lütfen bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin.
- Haberle ilgili yorumlarınızı ve düşüncelerinizi aşağıdaki yorum bölümünde paylaşabilirsiniz.
- Bu haberi beğendiyseniz, lütfen sosyal medya hesaplarınızda paylaşarak sevdiklerinizin de haberdar olmasını sağlayabilirsiniz.