Rüyada Kaçmak

“Rüyada Kaçmak” başlıklı rüya yorumunu inceliyorsunuz. Klasik kaynaklardan derlenen farklı tabirler için rüya tabirleri sayfamıza göz atabilirsiniz.

Metin Karip
Metin Karip
Editör
Yayınlanma
5 dakika Okuma Süresi

Rüyada kaçmak, kötülüklerden korunmak ve sakınmaya, ermişliğe, kurtuluş, tövbe ve istiğfar etmeye, Cenabı Hakka dönmek olarak yorumlanır.

Bir kimse Rüyada korkmadığı halde kaçtığını görse, rüya sahibinin üzüntülü bir haber alarak hastalanacağı anlamına gelir.

Rüyada korkarak kaçmak, rüyayı görenin selamete çıkıp rahatlayacağına hükmedilir. Zira Musa Peygamber'de kaçtıktan sonra ferahlığa kavuşmuştur.

Kişinin rüyasında kaçtığını görmesi yanlış ve günahlı yoldan Allah'ın emirlerine ve Peygamberimizin sünnetlerine yönelmeye, tövbeye, emniyete işaret eder.

Rüyada düşmandan kaçmak güvende olmaya, Ehil olan kimselerin bir şeyden kaçması yetkili bir mevkiye geçmeye alamettir.

Herhangi bir korku ve ürperti duymaksızın kaçtığını görmek sıkıntıya, Askerin cepheden kaçması galibiyete, kafirin kaçması hezimete uğramaya delalet eder.

Çok önemli bir tehlike veya kavgadan kaçmak çok korkulu ve endişeli geçecek bir sürenin sonunda hayırlı olacağına işarettir.

Rüyada kendinin kaçtığını görmek eskiden olan ve size çok sıkıntılar yaşatan bir olayın tesirinden kurtulamadığınız anlamındadır.

Rüyada koşarak kaçtığını görmek aklın sayesinde bütün sorunların üstesinden geleceksiniz demektir.

Rüyada koşarak kaçmak sorumluluklardan sıyrılmaktır.

Eğer bir yerden kaçmaya çalıştığınızı, fakat bunu başaramadığınızı gördüyseniz, birtakım sahtekar insanlar yüzünden sıkıntı yaşayacağınızın işaretidir.

Kaçtığı yere göre de yorumlanır. Evden kaçıyorsa hayatı ile ilgili değişikliktir.

Birinin kaçtığını görmek ayrılıktır. Evinden, alıştığı yerden kaçan insan büyük bir değişiklik yaşayacak ve hayatına yeni bir yön verecektir.

Rüyada kaçmak (firar) Cenabı i Hakka (CC) dönmek olarak yorumlanır.

Rüyasında bir düşmandan korkarak kaçtığını gören kimse, bir yerden, bir işten, bir kimseden korkusu varsa kurtulur.

Herhangi tehlikeli bir durumdan kaçtığını görmek, endişeli bir durumda bulunduğunuza, hapisten kaçan bir arkadaşınıza yârdim etmek maksadı ile onu sakladığınızı görmek, bir tehlikenin size doğru yaklaştığına işarettir.

Rüyada kaçmak ve saklanmak velayet, emniyet, tövbeye işarettir. Rüyada korktuğu bir düşmanından kaçtığını ve saklandığını gören kimse, korkudan emin olur.

Âlim bir kimsenin rüyada kaçması ve saklanması, o âlimin kadı olmasına işarettir.

Rüyada kaçtığını ve kaçma sebebinin ne olduğunu bilmediğini gören kimse, tövbe ve istiğfar eder. Rüyada askerin firari galibiyettir.

Kâfirlerin kaçması ise; firarın ta kendisidir.

Bir kimse rüyada kaçtığını ve kaçma nedenini bilmiyorsa, rüyayı görenin bilmediği bir günah işlediğine işarettir. Fakat rüya sahibinin bir zaman sonra tövbe edeceğine hükmedilir.

Bir askerin rüyada kaçtığını görmek ise, rüya sahibinin hayrına yorumlanır.

harpten kacmak, makatta ortaya cikan bir hastaliga veya islenmekte oldugu serre yeniden dönmesine isaret eder. savastan kacmak, günah islemeye ve allah-u teala'nin gazabina ve onlan savasa tesvik ettigini gören kimse, insanlarin arasinda koguculuk yapar ve onlan birbirine düsürür.

Rüyada Suçlunun Kaçtığını Görmek
Rüyada suçlunun kaçtığını görmek; kişinin yaşamında adaletin yerini bulacağına ve dürüstlüğün kazanacağına işaret eder. Bu rüya, kişinin içinde bulunduğu sorunlu durumlardan kurtulacağına yorumlanır. Ayrıca rüya sahibinin rahat bir nefes alacağına delalet eder. Ayrıca, suçlunun kaçtığını görmek, kişinin kendini rahatlatmaya ihtiyaç duymaya delildir. Rüyayı görenin yakın çevrenin desteğini göreceğine işarettir. Ayrıca güzel gelişmelere ve hayatı severek yaşamaya delalet eder. Bu rüya genel olarak olumlu bir anlam taşır.

Rüyada Nişandan Kaçmak
Rüya tabirlerine göre, rüyada nişandan kaçmak genellikle olumsuz bir anlam taşımaktadır. Rüyayı gören kişinin gerçek hayatta sorumluluklarından ve karar vermesi gereken önemli konulardan kaçındığına işaret eder. Nişan, bir ilişkinin ciddiyetini ve geleceğe yönelik bir birlikteliği simgeler. Bu nedenle, nişandan kaçmak, kişinin ilişki veya sorumluluklar konusunda kendini taahhüt etmekten çekindiği veya kaçtığı anlamına gelir.

Kaynak: DİYADİNNET RÜYA
Bu tabir faydalı oldu mu?
Görüşünüz tabirleri geliştirmemize yardımcı olur.

Yorumlar 27

Yorum yap

Yorum yazarak topluluk kurallarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Diyadinnet hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz. Yorumlar editör onayından sonra yayınlanır. Editörlerimiz uygun gördüğü rüyaları yanıtlar; her yoruma yanıt garantisi verilmez.

  • Merve
    Ben rüyam da sevdiğim adamla babamdan korkarak kaçıyorduk ama sevdiğim adamdan olan küçük bir bebek vardi yanimda amcamlara kaçmıştık rüyam da ölüme delalet eder diyo doğru mu
  • Beyza
    Rüyamda bir iftar daveti vardı çok kalabalıktı ve bi adam bomba atıcaktı biz farkedince herkes hemen iki tane arabaya binip kaçmaya başladık. Ama adam benim içinde olduğum arabayı yakaladı ve içine bomba attı. Bende arabanın içinden herhangi iki tane çocuk alıp adamdan kaçmaya başladım. Baya bi koştuk. Ormanlık bi alana girdik. Hala koşuyoduk ve uyandım. Çok korktum
  • Eda
    Merhaba rüyamda 2 yada 3 adam beni arabasına atıp kaçırdılar bende kurtulup ormana kaçtım ormanda bag ve deniz vardı ama çok güzeldi sonra ben bağa girdim adam orası ıslak batarsın dedi ama ben batmadım sonra onlar denize düştü karşımda bi ev vardı 2 katlı oraya gircektim girmedim onlar ordadır diye sonra yine korkarak kaçmaya başladığım da uyandım. Yorumlarsanız sevinirim
  • Çağatay
    Ben rüyamda hırsızlık suçumdan tüm polisler beni arıyordu.Ailem ve komşular öğrendi.Evimin bodrum katındayım.Komşunun çocukları beni yakalamaya çalıştı.Hemen arka bahçeden caddeye daldım.Elimi kolumu sallayarak yürüyorum.Benim yaşımda komşu kızı tam yanımdan geçti.Farketmemişti.Hemen uzaklaşıp iki bina arası mescitler vardı.Gircekken kız gördü.Gidip yalvardım.Sanki sevgiliymişiz gibi konuştuk.Sonra yardım edip gitti.Mescide girdim.Namaz kıldım ve tövbe ettim.Çıkarken heryerde polisler vardı.Kız bana yardım edip ordan uzaklaştırdı.Ben kaçmaya devam ediyordum.Sonra uyandım
  • rabia çeli
    RÜYAMDA KAÇIYORDUM TANIMADIGIM İNLARIN ELİNDEN AMA SONRA BİR YERE GİRDİM VE ORDA BANA ZARAR VERİRLERKEN BİRİ BENİ SÜREKLİ KURTARIYORDU BEN ONA SEN KİMSİN NİYE BENİ KORUYORSUN DEYİNCE DE BEN SENİHEP KORUYACAGIM DEDİ
  • hakan
    rüyamda sevdiğim kız beni iş yerimde görmeye gelicek ve geldi de tam karşımda yürüyerek bana gelirken arkasından bi anda bi araba geliyo içinde 3 tane erkek olan arabanın içine binip uzaklaşıyolar beni gördüğü halde gelmedi. bu ne anlama geliyo yardım edin lütfen..
  • hümeyra
    ben rüyamda büyle hırsızlardan kaçıyordum
  • Gulnar
    ruyamda uzun bi yol var karsimda.yolun her iki tarafinda agaclar var hizla kosuyorum amma cok hizli hosuma gidiyor ferehlaniyorum serinlik hiss ediyorum kosarkende agaclara bakiyorum yesil amma kosdukca agaclarda meyveler yesil elmalar goruyorum sonra yol bitiyor 3tane agac amma kuru her taraf bosluq ruyada icimde diyorum kuru agac iyi bi sey diyil her taraf kuru toprak yesillik yok sonra gok yuzune bakib Allahdan umid kesmemek lazim.deyince elimi kaldirib dua etmek isteyince gordum yanimda mescid gibi amma uzun mescid dedim mescidin yaninda dua etmek iyi ellimi acdim gok yuzune bakib Allah dua dua etmeye basladim Allahim sen gunahlarimi bagisla bizi koru sen rahmeti sonzuz olansin dua ettiyim sirada gok yuzunden tane tane tocka kadar kucuk isiqlar tokuluyor bende ruyada Allah katindan nurmu bu yoksa Allah duami issitiyor o gok yuzunden bana bakiyor nur dokuluyor sonra ellhemdilullah dedim agaclara bakdim uzerinde nar meyveleri yetismeye basladi kirmizi sonra yok oldu yerine gorduyum mescidin icini gordum icinde molla var bana diyolar ki benim duamin kabul olmasi ve o mollanin olmesi gerekiyor gelib biri geldi onun bogazini kesdi kan akdi amma onun bogazini kesen kisiyi gormedim elbisesini gordum yuzu yokdu amma bogazini kesilen kisi raziydi bogazinin kesilmesine bende o molla neden bogazi kesiliyor kenardan ses geliyor diyolar o kendine verilen turkce ne denildiyiniy bilmiyorum o kelimeye olur ya insanlarda bi takim guc olur o gucu kotuye kulaanib dogru diyil yanlis bi sey yapmis amma bana karsi yapmis o kisiyi ben tanimiyorum ilkez ruyamda gordum o yuzden bogazi kesib oldurulunce benim duam kabul oldu dediler ki onun yerineben olmaliyim namaz kilmam gerekir mescidde ben olmaliyim o yerde o kisini yerine ben gecmeliyim cunki o oldu benim duam kabul oldu o kisinin yerini bos kaldi o sirada ruyadan oyandim tesekkurler
  • necla
    rüyamda kaçıp komşunun evine gtimiştim
  • haktan
    ben rüyamda savaştan kaçıyodum bi delik buldum ve annemle ben içine atladık kurtulduk ama heryerdarma dumandı eve gitmeye çalışıyorduk ama daireler çiyorduk sonra terde altın kolye gördüm atım cebime sora birasdaha gödüm aldım elime aldıgım an dumduz oldu kıvırıp çebime attım sonra bi çeyrek altın gördüm bi çeyrek altın daha o yolu izledim sonra tanıdım bir genci gördüm haktan napıon dedi iyi dedim sonra bizi eve götürürmüsün dedim bi çeyrek altın karşılındabizi götürdü
  • ceren
    ben rüyamda başkasının evinde hayatımı sürdürüyordum tanımadığım kişilerle beraber .kaçtım ve arkadaşlarımla bisiklet sürdüm peşimden geldiler kardeşim gerçek kardeşimdi yanıma geldi git dedim gitmedi en sonunda pes ettiler kardeşimle beni bulamadılar
  • rabia
    rüyamda evin damındaydım aşşagıda annemler halı yıkıyordu bende damın ucuna geldim halıya takıldım aşşagıya yavaş yavaş indim sonra bı hızlandım koştum koştum ülke sınırına geldim durdum küçük çocuklar beni kovaladı hep kaçıyodum bütün muşu gezdim
  • ayse
    ruyamada bir dagda sinif arkadasim beni ellinde bicakla kosturuyordu ve on karsilik veriyordum onu itiyodum ama o yine beni kosturmaya devam ediyodu ve en sonunda jandarmalara varmis onlara sesleniyorum beni kurtariyorlar
  • mervee
    rüyamda okuldan kaçıyordum sonra eve fraklı bir yoldan gidiyordum orada da mezarlık vardı her yer karanlıktı ben çok kormuştum biraz ilerde hem akrabam olan hemde kızı bnm eskiden en yakın arkadşımdı onu görüyordum çöp boşaltıyordu birz ilerliyodum kızını görüyyordum ona bnmle eve kdr gelmesini istiyordum çünkü her yer çok karanlıktı sonra benle 1 veya 2 adım rüyor sonra evine gitti bnde çok korktum ben bir adım attım ve biri bileğimden sıkıca tutu ve seni yakaldım dedi bnde uyandım
  • irem
    rüyalarımda en yakın arkadaşım ve ben her seferinde farklı kişilerden kaçıyoruz beraber ilk önce rüyam normal güzel bir şekilde başlıyor sonra nasıl oluyorsa kendimizi belanın içinde buluyoruz bunun anlamını nedir?
  • sibel
    rüyamda eski eşim benden kaçıyor ve hiç yüzüme bakmyor bu rüyayı defalarca gördüm eşimn benden kaçtığını bu ne anlama geliyor çok merak ediyrum
  • beyza
    tatile gitmşz ailemle işte garip garip ruhlar vardı sanki insanlar koşuşturuyodu yüzleri garipti kaçmaya çalşırken tır geldi tırın önüne binmek istedm ama kapandı orası açmaya çalştm açamadm arkaya geçmek zorunda kaldm şu demirle tutan tırlar oluyo ya bi tuşla bırakıyosn o arka tarafını o tırlardan korktum bende işte ama btek ben panikteym dğerleri uyudu yada bayıldı btek ben ayaktaydm sonradan uçuruma bırakıldık orda uyandım lütfen açıklarmsnz :/
  • leyla
    ruyamda tanimadigim biri bana teklif ediyordu ben yok dedikce o israrla kolumdan tutup beni cekistiriyordu sonra beni kacirmaya calisiyordu cok korkmustum kacarak yanindan uzaklasiyordum ben kosuyor o ise yavas adimlarla bana yaklasiyordu yollar bitmiyordu cok korkmustum...
  • sema
    rüyamda uyanıyordum ve karşı yatakta kırmızı gözlü bir fare görüyordum. yanıma gelmesin diye hareket etmiyordum. bana yanıma gelme ben çok büyüğüm gibi şeyler diyordu. bende odada tek olduğum için korkmaya başlamıştım. sonra fareden kurtulmak için fareye bizim evde kedi var bak diyordum. ben böyle diyince çok hızlı bir şekilde yatağımın altına girdi. bende koşarak odadan çıktım ve annemin yanına gittim. anneme söyledim odada fare olduğunu oda odaya gidiyordu. bende komşuya söylim gelim diyordum. giderken bizim odada fare ve yanında sarışın bir çocuk olduğunu görüyordum. sarışın olanı sonradan gelmiş ama nasıl? sonra komşuya gidip söylüyodum oda ben zaten biliyorum gibi şeyler diyordu. bende niye gelip söylemediniz diyince sustu. sonra geri eve gidiyordum. annem mutfakta oturuyordu. fareyi öldürdün mü diyordum oda hamile kızım diyordu.
  • ecrin
    Bir erkeğin elini öptüm daha sonra bana çok güzel sözler söylüyordu ve ben onun elini öptüm sevgili olduk ama içim hiç rahat değildi onu seviyorum ama sanki birine ihanet ediyordum bu durumdan hem mutluydum nemde rahatsızdım
  • aslan efe
    rüyamda polis ve düşmanlarım bir oluyor çok kalabalık bir kitleye karşı silahlı mücadele ediyorum tek başıma onlardan birkaçını vuruyorum ve bende yaralanıyorum hernasılsa aralarından sıyrılıp o alanın dışına çıktığımda sağ arafımdan kan akıyor topallayarak kaçtığım halde bir çok taksiyi çeviriyorum kimse durmuyor,araçların önüne atıyorum kendimi duran yok boş taksileride hep kaçırıyorum bir türlü binemiyor başka sokaklara giriyorum orada polis çevirme yapıyor etrafım tamamen kuşatılmış ama ben aralarından onların ilgisni çekmeden geçiyorum yaramı sık sık kontrol ediyorum yeniden olay mahaline dönüyorum orada bekleyen takislerden biri çok eski tanıdığım çok mülayim birini arabasına biniyorum taksici ama çok yavaş kullanıyor bas gaza diyorum ama hızlanamıyor bir türlü,beni evine getiriyor burda komşısunu evinde saklanmamı söylüyor ben burda güvende değilim diyorum bahçelerden aralardan evime geçiyorum eşim biraz bozuluyor ve 15 dakika kadar sonra eşim odaya yanıma geliyor bana kusura bakma aslan yapmak zorundaydım diyor ve peşinden polisler beni alıyor idama gideceğim beni neden teslim etti bu çocuğumuz içinmi korktu yoksa bana zaten hainlik yapacaktıda ben mi fırsat verdim diyorum ağlıyor üzülüyor ama ölümden korkmuyorum ihanet acısı daha zor geliyor çok etkisindeyim bunun benzerini 1 sene önce gene görmüştüm ve gene eşimin ihanetinin acısı çok canımı yakmıştı.......ne olur bana yardımcı olun bu ara çok para kazanacağım bir icadım var ve bunu üzerine çok çalıştım 15 yıldır çalışıyorum büyük bir parayla almak isteyen var ancak iş çok uzadı...teşekkür eder saygılarımı sunarım.
  • feride
    annem benim evimde saçlarını tarıyordu ve saçları dökülüyordu ben anneme tarama diyordum ama tarıyordu sonra elime saçlarını aldım
  • nımetadem
    sln bn ruyamda para cuzdanı bulmustum esımle beraber kacıyorduk bızı yakalamasınlar dıye sonunda onlardan kacmayı basardık acaba anlamı ne demektır sımdıden tesekurler
  • Esma
    Esselamun aleyküm verahmetullah din kardeşlerim. Ben rüyamda bir ormanda arkadaşım kardeşim ve komşumla değişik ve çok eğlenceli bir parkta kayıyorduk annelerimizde karşıda bir piknik setinde oturuyorlardı.Ordan gitme vaktimiz geldiğinde akşam olmuştu.her ne olduysa arkadaşım ve komşularımdan ayrılıp ayrı bir yola gittik. Ormanda bir torba bulduk boş gibi gözüküyordu ne olur ne olmaz alacaktıkki ellememizle birlikte torba hareketlenmeye başladı,biz ise annemle beraber kaçmaya başladık.Ben düştüm annem bana bakmadı bile ben anne diye bağırdıkça daha hızlı koşmaya başladı koştum koştum fakat yetişemedim lütfen bana yardımcı olun.
  • yaren
    selamın aleyküm.Ben rüyamda çantamı toparlayıp evden kaçmaya çalışıyorum.O sırada annem kapıdan içeri girip beni görüyor.Ne yaptığımı soruyor ben de söylüyorum.Bana izin verip "tamam çık" diyor ben de çıkıyorum.Anlamı hayatımda değişiklik yapmakla ilgisi var mı.
  • Galip Bura
    Selamun Aleyküm rüyamda halamların köydeki evindeydim alan olarak etrafı açıktır.Fakat küçük oyuncak gibi bişeyin kafasına vuruyorum ve insanmış gibi ölüyor yanlış bişey mi yaptım diye düşünürken beni arayanlar oldugunu farkediyorum bu kez de bahçeye giren insan onun gibi oluyor ve onuda öldürüyorum 3 kez aynı şey oldu.
    Teşekkür ederim
  • mehtap
    rüyamda ben dersanedeydim bütün hocalar sınıflarında derslerini işliyodu yanımda 9 10 kız arkadaşım vardı ve koskoca dersanede bi biz farkındaydık o hayaletlerden küçük bi ışık şeyklindeydi ve biz sürekli dersanenin tuvaletinde saklanıyoduk çünkü hayalet bizim peşimizdeydi tuvalette kapıyı kapattığımızda kapı zorlanıyodu ama açamıyodu kitliyoduk kapıyı hayalette dersanede sürekli birini öldürüyodu sonra arada bizim peşimize düşüyodu biz tuvaletteyken arkadaşlarım saçma bi şekilde saçlarını kesmeye başladı ve bunu herkesein yapmak zorunda olduğunu söyledi benim saçlarım uzundu ve bunu yapmayacağımı söyleyerek reddettim o halde sen geber diye üstüme geldiler ben ise cok sinirlendim ee ne haliniz varsa görün diyip tuvaletten cıktım ne olursa olsun demiştim artık cıktım hayalet oralarda gözükmüyodu ve kaçmaya başladım o kadar hızlı bi şekilde koşuyodum ki dersanenin merdivenlerinden herneyse cıkış kapısını gördüm ve kurtuldum diye haykırdım cıktım kapıdan kapının öünde hocalar vardı ve hepsi beni işaret ediyodu sanki onlarda hayaletin bir parçası gibi tuhaftılar herneyse onlardanda kaçtım eve gitmeye çalışırken kayboldum o heyecanla ve sanki uzun zamandan beri tanıdıüım bi adamın evine gittim onlarında durumu olmamasına rağmen elime bi miktar para tutuşturdu ve acele bi şekilde cıktım ordan eve geldim karanlıktı cok ağlamaya başladım ailemin yanında hıckıra hıckıra kurtulmamın mutluluğuyla hemde korkunun vermiş olduğu ağlamaktı bu.

A'dan Z'ye Rüya Tabirleri Sözlüğü

Rüyanızda gördüğünüz sembolü arayın veya harf seçerek rüya tabirleri listesine ulaşın.

Rüya tabirleri sözlüğü ile rüyanızda gördüğünüz kişi, nesne, hayvan, olay veya durumların ne anlama geldiğini kolayca öğrenebilirsiniz. Diyadinnet, dini, İslami ve geleneksel kaynaklarda yer alan yorumları sade bir dille sunan güvenilir bir rüya tabiri sitesidir. Arama kutusunu kullanarak merak ettiğiniz rüya yorumunu bulabilir veya alfabetik listeden ilgili harfi seçebilirsiniz.

Sıradaki haber yükleniyor