Yeşilyurt Ziraat Odası Başkanı Doğan Solmaz, Malatya'da yaşanan sulama suyu sorunlarının yalnızca bu yılla sınırlı kalmayacağını, gelecek yıllarda da üretimi ciddi şekilde olumsuz etkileyeceğini belirtti.
MALATYA (İHA) - Beraberindeki üreticilerle açıklamalarda bulunan Solmaz, Nisan ayında yaşanan zirai donun ardından toparlanma sürecindeki meyve bahçelerinin sulama sorunları nedeniyle yeniden zarar gördüğünü ifade etti. Şu ana kadar bahçelere yalnızca bir kez su verilebildiğini belirten Solmaz, sulama kanallarındaki tahribatların su kayıplarına yol açtığını, birçok bölgede bahçelere hiç su ulaşmadığını söyledi.
Devlet Su İşleri (DSİ) ile sulama birlikleri arasındaki koordinasyon eksikliğine de değinen Solmaz, mevcut su sıkıntısının üreticileri tarımdan uzaklaştırdığını ve sorunların çözülmemesi halinde tarımsal üretimin aksayabileceğini kaydetti.
- Diyadinnet.com olarak, sizlere en güncel ve doğru haberleri sunmayı ilke ediniyoruz. Malatya'daki sondakika tüm Güncel Devlet Su İşleri, Malatya, Yeşilyurt ve Malatya'da sulama suyu beklentisi haberine buradan ulaşın!
- Diyadinnet.com'u daha da geliştirmek için sizden gelen geri bildirimler bizim için çok önemlidir. Haberlerimizin içeriğiyle ilgili herhangi bir endişe, öneri veya sorunuz olursa lütfen bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin.
- Haberle ilgili yorumlarınızı ve düşüncelerinizi aşağıdaki yorum bölümünde paylaşabilirsiniz.
- Bu haberi beğendiyseniz, lütfen sosyal medya hesaplarınızda paylaşarak sevdiklerinizin de haberdar olmasını sağlayabilirsiniz.