Malatya'nın Akçadağ ilçesinde bulunan Levent Vadisi'ne yönelik jeopark ve UNESCO süreci hız kazandı.
MALATYA (İHA) - Sürece ilişkin değerlendirme toplantısı Fırat Kalkınma Ajansı'nda yapıldı. Toplantıya Akçadağ Belediye Başkanı Hasan Ulutaş, Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri, İl Kültür ve Turizm Müdürü ile belediyenin İmar ve Fen İşleri ekipleri katıldı. Toplantıda, Levent Vadisi'nde bulunan 46 dönümlük alanın mera vasfından çıkarılarak belediyeye tahsisinin tamamlandığı belirtilerek, İnönü Üniversitesi ile yaklaşık 1,5 yıldır yürütülen çalışmalar kapsamında vadinin jeopark ilan edilmesi ve UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne alınması süreci ele alındı. Toplantıda ayrıca geçmiş yıllarda yapımı yarım kalan sosyal tesis projesinin tamamlanması için Kültür ve Turizm Bakanlığı, Fırat Kalkınma Ajansı ve Akçadağ Belediyesi iş birliğinde çalışmaların devam ettiği kaydedildi.
Levent Vadisi'nin Akçadağ'ın dünyaya açılan penceresi olduğunu kaydeden Başkan Ulutaş, ilçenin doğal ve kültürel mirasına değer katacak projeleri kararlılıkla hayata geçirmeye devam edeceklerini ifade etti.
- Diyadinnet.com olarak, sizlere en güncel ve doğru haberleri sunmayı ilke ediniyoruz. Malatya'daki sondakika tüm Güncel Akçadağ, Akçadağ Belediyesi, Belediye, Fırat Kalkınma Ajansı, Hasan Ulutaş, İnönü Üniversitesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Levent Vadisi, Malatya, UNESCO ve Malatya'da Levent Vadisi'nin Jeopark ve UNESCO süreci hız kazandı haberine buradan ulaşın!
- Diyadinnet.com'u daha da geliştirmek için sizden gelen geri bildirimler bizim için çok önemlidir. Haberlerimizin içeriğiyle ilgili herhangi bir endişe, öneri veya sorunuz olursa lütfen bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin.
- Haberle ilgili yorumlarınızı ve düşüncelerinizi aşağıdaki yorum bölümünde paylaşabilirsiniz.
- Bu haberi beğendiyseniz, lütfen sosyal medya hesaplarınızda paylaşarak sevdiklerinizin de haberdar olmasını sağlayabilirsiniz.