Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Kültür Yolu Festivali, Malatya'da birbirinden farklı etkinliklerle devam ediyor. Sanat Merkezi'nde 4-12 ekim tarihleri arasında sergilenen 'Kuşların Dünyası' ziyaretçilerini yerden göğün maviliklerine çıkartıyor.
MALATYA (İHA) - Tarihe 'asrın felaketi' olarak geçen 6 Şubat 2023 depremlerinde büyük hasar alan Malatya'ya moral olan festival kapsamında, 4-12 Ekim tarihleri arasında gün boyunca atölye çalışmaları, sergiler ve söyleşiler düzenlenirken, akşam saatlerinde ünlü sanatçılar unutulmaz konserler veriyor.
Zengin içerikleriyle festival devam ederken dikkat çeken sergilerinden biri olan "Kuşların Dünyası" ziyaretçilerini yaban hayatına götürüyor. 2000 yılından bu yana fotoğrafçılıkla ilgilenen, 2012'den itibaren ise yaban hayatı üzerine yoğunlaşan Alper Tüydeş, 34 eserini Malatyalı sanatseverlerle festival kapsamında buluşturarak adeta kuşların dünyasına yolculuğa çıkardı. Son olarak İspanya'da düzenlenen 'Leylek' temalı uluslararası fotoğraf yarışmasında birincilik ödülü kazanan yaban hayatı fotoğrafçısı Tüydeş'in sergisi, ziyaretçilerden tam not aldı.
Festival, hafta boyunca çeşitli sanat dallarından etkinliklerle Malatyalılara kültür ve sanat dolu anlar yaşatmaya devam edecek.
- Diyadinnet.com olarak, sizlere en güncel ve doğru haberleri sunmayı ilke ediniyoruz. Malatya'daki sondakika tüm Güncel Deprem, Festival, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Malatya ve Malatya'da 'Kuşların Dünyası' sergisi yoğun ilgi gördü haberine buradan ulaşın!
- Diyadinnet.com'u daha da geliştirmek için sizden gelen geri bildirimler bizim için çok önemlidir. Haberlerimizin içeriğiyle ilgili herhangi bir endişe, öneri veya sorunuz olursa lütfen bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin.
- Haberle ilgili yorumlarınızı ve düşüncelerinizi aşağıdaki yorum bölümünde paylaşabilirsiniz.
- Bu haberi beğendiyseniz, lütfen sosyal medya hesaplarınızda paylaşarak sevdiklerinizin de haberdar olmasını sağlayabilirsiniz.