Malatya (AA) - Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'teki depremlerden etkilenen Malatya'da ağır hasar gördüğü için yıkılan Eski Yeşiltepe Camisi, hayırsever bir iş adamının desteğiyle yeniden inşa edilerek ibadete açıldı.
Vali Yardımcısı Sedat Özdemir, Yeşilyurt ilçesindeki Yeşiltepe Mahallesi'nde inşa edilen caminin açılışında, camilerin huzurun ve kardeşliğin merkezi olduğunu söyledi.
Gençlerin, çocukların ve yaşlıların camilerde bir araya gelmesi dolayısıyla nesilden nesle gönül bağı kurulduğunu anlatan Özdemir, "Açılışını yaptığımız bu cami, gönül bağının, manevi birlikteliğin halkası olacak. Bu güzel mabedin hayata geçmesinde emeği geçenlere kalpten teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.
İl Müftüsü Ramazan Dolu ise Kahramanmaraş merkezli depremlerde kentte 200'ün üzerinde caminin ağır hasar aldığını belirtti.
Camilerin yeniden ayağa kaldırılması için hayırseverlerin destek verdiğini dile getiren Dolu, "Hayırseverlerimiz ve mahalle sakinleriyle, yıkılan camilerin yeniden inşa çalışmalarına başladık. Bitirdiğimiz camiler olmakla beraber, inşası devam eden camilerimiz var." diye konuştu.
Kur'an-Kerim okunması ve dua edilmesinin ardından caminin açılışı yapıldı.

- Diyadinnet.com olarak, sizlere en güncel ve doğru haberleri sunmayı ilke ediniyoruz. Malatya'daki sondakika tüm Güncel Deprem, Malatya, Ramazan Dolu, Sedat Özdemir, Yeşilyurt ve Malatya'da depremlerde hasar gören cami, hayırseverin desteğiyle yeniden inşa edildi haberine buradan ulaşın!
- Diyadinnet.com'u daha da geliştirmek için sizden gelen geri bildirimler bizim için çok önemlidir. Haberlerimizin içeriğiyle ilgili herhangi bir endişe, öneri veya sorunuz olursa lütfen bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin.
- Haberle ilgili yorumlarınızı ve düşüncelerinizi aşağıdaki yorum bölümünde paylaşabilirsiniz.
- Bu haberi beğendiyseniz, lütfen sosyal medya hesaplarınızda paylaşarak sevdiklerinizin de haberdar olmasını sağlayabilirsiniz.