Gönül ve fikir öncüsü Fethi Gemuhluoğlu, memleketi Arapgir'de düzenlenen özel programla anıldı. Milli Eğitim Bakanlığı öncülüğünde Malatya İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen Şehir Kültür Akademisi kapsamında Millet Hanı'nda gerçekleştirilen etkinliğe Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şube Başkanı ve Bakan Danışmanı Mahmut Bıyıklı konuşmacı olarak katıldı.
MALATYA (İHA) - Programda Gemuhluoğlu'nun Arapgir'e olan güçlü bağlılığını anlatan Bıyıklı, "Annesi onu Arapgir kültürüyle yetiştirmiştir. Röportajlarında Arapgirliyim diyorum kafi değil mi diyecek kadar memleket sevdalısıdır "dedi.
Gemuhluoğlu'nun Arapgir Postası'nda evrensel nitelikli yazılar kaleme aldığını belirten Bıyıklı, "Ulusal dergilerde görünmekten kaçınan merhum asıl derin meseleleri yerel gazetede yazmıştır. Bu bile onun bakışını anlatır" ifadelerini kullandı.
Büyük Türkiye idealine ömrünü adayan Gemuhluoğlu'nun dostluğu ibadet gibi gördüğünü belirten Bıyıklı, "Milletin yeni fetihler yapması yeni Fethiler yetiştirmekle mümkündür." diye konuştu Yoğun ilgi gören program soru-cevap bölümünün ardından musiki dinletisi ile sona erdi.
- Diyadinnet.com olarak, sizlere en güncel ve doğru haberleri sunmayı ilke ediniyoruz. Malatya'daki sondakika tüm Güncel Arapgir, Malatya, Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye ve Fethi Gemuhluoğlu memleketi Arapgir'de anıldı haberine buradan ulaşın!
- Diyadinnet.com'u daha da geliştirmek için sizden gelen geri bildirimler bizim için çok önemlidir. Haberlerimizin içeriğiyle ilgili herhangi bir endişe, öneri veya sorunuz olursa lütfen bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin.
- Haberle ilgili yorumlarınızı ve düşüncelerinizi aşağıdaki yorum bölümünde paylaşabilirsiniz.
- Bu haberi beğendiyseniz, lütfen sosyal medya hesaplarınızda paylaşarak sevdiklerinizin de haberdar olmasını sağlayabilirsiniz.