Erzurum Güncel

Erzurum'da "Filizden Altın Başağa" projesi ile üretime ve ekonomiye katkı sunulacak

İl Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz:
- "Yaklaşık 2 bin fidenin üretildiği okulumuzda, proje kapsamında yıllık ortalama 30 bin sebze fidesi üretmeyi ön görüyoruz"

Erzurum - Erzurum'da, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Aziziye Yavuz Selim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi için hazırlanan "Filizden Altın Başağa" projesi ile öğrenciler, uygulamalı eğitimin yanında üretime ve ekonomiye katkı sağlayacak.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından kabul edilen 2 milyon 658 bin 754 liralık bütçeli projenin uygulanmasına başlandı.

Projenin uygulama protokolü, İl Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz ve DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Osman Demirdöğen tarafından imzalandı.

İl Milli Eğitim Müdürü Kaygusuz, yaptığı açıklamada, kamuoyunda Tarım ve Hayvancılık Lisesi adıyla bilinen Aziziye ilçesindeki Yavuz Selim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde, 2021-2002 eğitim-öğretim yılından itibaren hayvan sağlığı ve yetiştiriciliği, tarım ve laboratuvar hizmetleri alanlarında öğrencilere eğitim verilmeye başlandığını söyledi.

Okulun öğrenci sayısının 152'ye ulaştığını bildiren Kaygusuz, "Öğrencilerimizin lise eğitimlerini tarım ve hayvancılık alanlarında almaları ve okuldan mezun olduktan sonra da istihdamlarının sağlanmasını amaçlıyoruz. Atatürk Üniversitesi ile yaptığımız protokol çerçevesinde alan dersleri öğretim üyeleri tarafından okulda, uygulamalı dersler ise üniversite dersliklerinde ve laboratuvarlarında yapılmaya başlanmıştır." dedi.

Okulla ilgili hedeflerini anlatan Kaygusuz, şunları kaydetti:

"Okulumuzun asıl amacı, tarım alanında ara eleman ihtiyacını karşılamak olsa da eğitim sürecinde üretime ve ekonomiye katkı sağlamaktır. Yaklaşık 2 bin fidenin üretildiği okulumuzda, proje kapsamında yıllık ortalama 30 bin sebze fidesi üretmeyi ön görüyoruz. İlk 3 yıl içinde 820 dönüm arazide korunga ve yulaf ekimini planladık. Sonraki yıllar içinde tarımsal faaliyetlerimizi ekonomimize katkıda bulunacak şekilde modernize ederek artıracağız. Bu yıl makine alımı gerçekleştirerek lisemizde köpek maması tesisi kurmayı ve yıllık 20 ton köpek maması üretmeyi planlıyoruz."

Okulda eğitim gören öğrencilere seçmeli dersler ile birlikte çeşitli sertifika programları düzenleneceğini anlatan Kaygusuz, mezun öğrencilerin girişimcilik ruhu ile tarım pazarında yer alabileceklerini belirtti.

Kaygusuz, imzalanan protokolün içeriğiyle ilgili olarak ise "Yaptığımız protokol, tam otomasyonlu iklimlendirilmiş sera yapımını ve okulumuza ait olan 800 dekar tarım arazisinin sulama mekanizasyonunu ve modern iyi örnek tarım uygulamaları eğitimlerini kapsamaktadır. Öğrencilerimiz, modern iyi örnek tarım uygulamaları eğitimlerine proje desteğiyle devam edecekler." diye konuştu.

DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Demirdöğen ise Erzurum'un kalkınması açısından önem arz eden böyle bir projeye destek vermekten mutlu olduklarını belirterek, projenin eğitim ve ülke için hayırlı olması temennisinde bulundu.

Erzurum
Kaynak: ANADOLU AJANSI
Diyadinnet.com olarak, Erzurum haberinin içeriğini herhangi bir şekilde değiştirmeden, abonesi olduğumuz Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı (İHA)'dan aldığımız haliyle sizlere sunuyoruz. Erzurum Haberleri kategorisindeki bu haberin doğruluğu ve güvenilirliği ile ilgili tüm hukuki sorumluluk ilgili haber ajanslarına aittir..
  • Diyadinnet.com olarak, sizlere en güncel ve doğru haberleri sunmayı ilke ediniyoruz. Bu kapsamda, Erzurum'un dört bir yanından Güncel haberleri de dahil olmak üzere, Atatürk Üniversitesi, Aziziye, Erzurum, Osman Demirdöğen, Salih Kaygusuz gibi önemli konularda haberleri takip ediyor ve sizlerle paylaşıyoruz.
  • Diyadinnet.com'u daha da geliştirmek için sizden gelen geri bildirimler bizim için çok önemlidir. Haberlerimizin içeriğiyle ilgili herhangi bir endişe, öneri veya sorunuz olursa lütfen bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin.
  • Haberle ilgili yorumlarınızı ve düşüncelerinizi aşağıdaki yorum bölümünde paylaşabilirsiniz.
  • Bu haberi beğendiyseniz, lütfen sosyal medya hesaplarınızda paylaşarak sevdiklerinizin de haberdar olmasını sağlayabilirsiniz.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir