Malatya – Malatya’nın Darende ilçesinde yaklaşık yarım asırdır sürdürülen mahalle bayramlaşması geleneği, bu Ramazan Bayramı’nda da devam etti.

Darende ilçesi Hacı Derviş Mahallesi Ilıcak mevkisinde her yıl bayramın ikinci günü gerçekleştirilen toplu bayramlaşma programı, mahalle sakinlerinin katılımıyla düzenlendi.

Program, mahalle konağında Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başladı. Etkinlik, misafirlere ikram edilen geleneksel Darende kebabı ile devam etti.

Program kapsamında mahalle sakinleri toplu halde birbirlerinin evlerini ziyaret ederek bayramlaştı. Etkinlikte çocuklara bayram hediyeleri ve şekerler dağıtıldı.

Mahalle sakinlerinden Muharrem Apan, geleneğin birlik ve dayanışmayı güçlendirdiğini belirterek, amaçlarının bu kültürü gelecek nesillere aktarmak olduğunu ifade etti.

Kaynak: İHA