Van Ekonomi

İranlı turistlerden Van ekonomisine 1,5 milyar TL katkı

Van Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı İsa Berge, nevruz ile başlayan ve hâlâ devam eden İranlı turist yoğunluğunun kent ekonomisine 1,5 milyar TL katkı sağladığını söyledi.

Van Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı İsa Berge, nevruz ile başlayan ve hâlâ devam eden İranlı turist yoğunluğunun kent ekonomisine 1,5 milyar TL katkı sağladığını söyledi.

Van: Her tatil fırsatını değerlendirerek ülkelerinden Van'a gelen İranlı turistler, gündüz alıveriş yaparken akşam saatlerinde ise eğlence merkezlerinde gönüllerince tatilin keyfini çıkarıyor. İranlı turistlerin ziyaretlerinden dolayı yüzü gülen Van esnafı ise bunun 12 aya yayılması için gerekli tüm çalışmaları yapıyor. 2022 yılının 9 aylık sürecinde yaklaşık 300 bin turistin ziyaret ettiği Van'da otellerin doluluk oranının yüzde 90'lara vardığını belirten Van Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı İsa Berge, bu durumun esnafı sevindirdiğini söyledi. Pandemi öncesinde Van'da yaşanan İranlı turist yoğunluğunun yeniden yaşandığına dikkat çeken Berge, "Van'da müthiş bir İran misafirimiz var. Biz pandemi öncesini yakalamış olmaktan mutluluk duyduk. İranlı misafirlerimizin Van'ı terk etmediğini, daha da bir akış içerisinde olduğunu ve konaklama tesislerimizin dolu olduğunu söyleyebilirim. Van ekonomisi yaklaşık 1,5 milyar TL düzeyinde bir seviyeye ulaştı. Bu da biz esnaf ve sanatkarlar için çok sevindirici ve mutluluk vericidir" dedi.

"Van esnafı Farsça konuşarak ticaret entegrasyonu sağladı"

Van'ın artık İran ile bütünleştiğini belirten Başkan Berge, "Van esnaf ve sanatkarı; İran'dan gelen misafirlerin psikolojisini anlayarak, onların rahat yaşantısına, psikolojilerine uygun davranışlar sergilemekte, ticaret hacmini ona göre yoğunlaştırmakta ve onların isteklerine cevap vermektedir. Biz pandemi öncesi esnaf ve sanatkarımızın iletişim konusunda kendini daha rahat ifade edebilmesi ve gelen misafirlerimize bu imkanları güzel sunabilmeleri için Farsça ve İngilizce kursu düzenledik. Esnafımız da Farsça konuşarak, ticaret entegrasyonunu sağladı. Birçok esnafımızın kapısında Farsça ve İngilizce yazılar yazılmakta. Bu yüzden konaklama tesislerimiz, kafelerimiz, restoranlarımız tıklım tıklım. Gelen misafirlerimiz de restoranlarda, kafelerde, konaklama tesislerinde çok rahat iletişim kurabilmektedir. Bu da bizim için sevindiricidir" ifadelerini kullandı.

Açıklamalarında Van esnafına seslenen Başkan Berge, "Kendimizi ne kadar yetiştirirsek yetiştirelim, yine bir kademe daha üstüne çıkabilmemiz gerekiyor. Gelen misafirlerimize ailemizin bir parçasıymış gibi davranmamız gerekiyor. Zaman zaman küçük aksilikler olabiliyor ama İranlı misafirlerimiz, Van sanki onların kendi memleketleriymiş gibi rahatlar. Çünkü esnaf ve sanatkarlarımız bu anlamda kendisini yetiştirdi, geliştirdi. Ben bu anlamda esnaf ve sanatkarlarımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Kaynak: İHLAS HABER AJANSI
Diyadinnet.com olarak, Van haberinin içeriğini herhangi bir şekilde değiştirmeden, abonesi olduğumuz Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı (İHA)'dan aldığımız haliyle sizlere sunuyoruz. Van Haberleri kategorisindeki bu haberin doğruluğu ve güvenilirliği ile ilgili tüm hukuki sorumluluk ilgili haber ajanslarına aittir..
  • Diyadinnet.com olarak, sizlere en güncel ve doğru haberleri sunmayı ilke ediniyoruz. Bu kapsamda, Van'ın dört bir yanından Ekonomi haberleri de dahil olmak üzere, İsa Berge, Van, Van Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği gibi önemli konularda haberleri takip ediyor ve sizlerle paylaşıyoruz.
  • Diyadinnet.com'u daha da geliştirmek için sizden gelen geri bildirimler bizim için çok önemlidir. Haberlerimizin içeriğiyle ilgili herhangi bir endişe, öneri veya sorunuz olursa lütfen bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin.
  • Haberle ilgili yorumlarınızı ve düşüncelerinizi aşağıdaki yorum bölümünde paylaşabilirsiniz.
  • Bu haberi beğendiyseniz, lütfen sosyal medya hesaplarınızda paylaşarak sevdiklerinizin de haberdar olmasını sağlayabilirsiniz.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir