Tuğgeneral Hüsamettin Erol Kimdir?

Hüsamettin Erol

Tuğgeneral Hüsamettin Erol kimdir? Tuğgeneral Hüsamettin Erol, Jandarma Genel Komutanlığı Denetleme ve Değerlendirme Başkan Yardımcısı olarak görev yapan bir komutandır. Kuleli Askeri Lisesi'nden mezun olduktan sonra Kara Harp Okulu'na katılmış ve 1994 yılında Teğmen rütbesiyle mezun olmuştur. Erol, kariyerine 1995 yılında Kırkağaç Jandarma Komando Eğitim Merkezi'nde Takım Komutanı olarak başlamıştır. Hüsamettin Erol haberleri ve son dakika gelişmelerine ait tüm haberleri listeleyin.

Hüsamettin Erol, Kuleli Askeri Lisesi'nden mezun olduktan sonra Kara Harp Okulu'na katıldı ve 1994 yılında Teğmen rütbesiyle mezun oldu. 1995 yılında Kırkağaç Jandarma Komando Eğitim Merkezi'nde Takım Komutanı olarak mesleki kariyerine başladı. Daha sonra Hakkari-Yüksekova 2'nci Jandarma Sınır Tugayı Komutanlığı'nda Sınır Takım Komutanı, Mardin İl Jandarma Komutanlığı'nda Dargeçit Jandarma Asayiş Komando Bölük Komutanı, Yenifoça 7'nci Jandarma Komando Er Eğitim Tabur Komutanlığı'nda Komando Bölük Komutanı ve Ardahan İl Jandarma Komutanlığı'nda İl Merkez Jandarma Komutanı olarak görev yaptı.

Üstsubay rütbelerinde ise Muş Jandarma Komando Özel Harekat Tabur Komutanı, Jandarma Okullarında Uzman Öğrenci Tabur Komutanı, Jandarma Genel Komutanlığı Asayiş Daire Başkanlığı'nda Silah Ruhsat ve Patlayıcı Madde Şube Müdürü, Teftiş Kurulları Başkanlığı'nda Özel İnceleme Müfettişi olarak görev aldı.

Ayrıca Ağrı İl Jandarma Komutanlığı görevinde bulundu. Bu görevin ardından Tuğgeneral rütbesiyle Jandarma Genel Komutanlığı Denetleme ve Değerlendirme Başkan Yardımcılığı görevine atandı.

Hüsamettin Erol, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nde Yönetim ve Organizasyon Anabilim Dalında yüksek lisans yaptı. Mehtap Erol ile evli ve iki çocuk babasıdır.

Adı Hüsamettin Erol
Rütbesi Tuğgeneral
Mezuniyet Kuleli Askeri Lisesi; Kara Harp Okulu (1994)
Yüksek Lisans Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Yönetim ve Organizasyon
Görev Yerleri Kırkağaç, Yüksekova, Dargeçit, Yenifoça, Ardahan, Muş, Jandarma Okulları, Jandarma Genel Komutanlığı, Ağrı
Güncel Görevi Jandarma Genel Komutanlığı Denetleme ve Değerlendirme Başkan Yardımcısı
Medeni Durumu Evli, 2 çocuk babası