Erzurum Sağlık

Genç girişimcinin teknokentte geliştirdiği medikal ürünler hastalara şifa oluyor

Erzurumlu genç girişimci Mustafa Manav, yaptığı araştırma geliştirme çalışmalarında, anjiyo sonrası arter basınç bandajı, ilk ve acil yardım için turnike ile diyaliz sonrası kanama durdurucu bandajın da aralarında bulunduğu 10 medikal ürün geliştirdi - Mustafa Manav:
- "Hocalarımızdan olumlu dönüşler aldık. İlk etapta 600 kişide kullanıldı ve bir hastada bile sıkıntı olmadı. Türkiye geneli bütün hastanelerde ürün kullanımını sağlamak istiyoruz"

Erzurum - İSMAİL HAKKI DEMİR - Erzurum Atatürk Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulundan geçen yıl mezun olan Mustafa Manav, ATA Teknokent'te geliştirdiği ve üniversite hastanesinde kullanılan medikal ürünleri patent işlemlerinin ardından ihraç etmeyi hedefliyor.

Genç girişimci Manav, eğitim sürecinde sağlık alanında gördüğü ihtiyaç üzerine ATA Teknokent'te medikal alanında araştırma, geliştirme çalışmaları yürüttü.

Üniversitedeki hocalarının danışmanlığında KOSGEB'in "Ar-Ge, Ür-Ge ve İnovasyon Destek Programı"yla işe koyulan Manav, anjio sonrası arter basınç bandajı, ilk ve acil yardım için turnike ile diyaliz sonrası kanama durdurucu bandaj gibi 10 medikal ürün geliştirdi.

Patent başvurusu için çalışma yapan Manav'ın geliştirdiği ürünler, Atatürk Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde test edildikten sonra hastalarda kullanılmaya başlandı.

- Geliştirdiği ürünleri ihraç etmeyi hedefliyor

ATA Teknokent desteğiyle öğrencilik döneminde hayalini kurduğu projeleri hayata geçiren Manav, bu ürünlerin ihracatını yapmayı amaçlıyor.

Mustafa Manav, AA muhabirine, mezun olduğu okulda hocalarından aldığı destekle çalışma yapmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Teknokentin ön kuluçka firmalarına verdiği desteklerin tamamından faydalandığını ifade eden Manav, medikal ve askeri medikal alanlarında Ar-Ge çalışmalarına devam ettiklerini, burada 10 yeni ürün geliştirdiklerini anlattı.

Anjiyo ameliyatları sonrasında hastanın kasık bölgesindeki kanamayı durdurmak için kum torbası kullanıldığını ve bunun hastaların hayatını olumsuz etkileyebildiğini öğrencilik döneminde gözlemlediğini aktaran Manav, bunun üzerine anjiyo sonrası arter basınç bandajı geliştirdiklerini dile getirdi.

600 hastada kullanıldı ve bir sıkıntı olmadı

Bandajın klinik değerlendirme sonucuna göre önemli başarı sağladığını ifade eden Manav, "Ürünümüz aktif olarak Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde kullanılmaktadır. Hocalarımızdan olumlu dönüşler aldık. İlk etapta 600 kişide kullanıldı ve bir hastada bile sıkıntı olmadı. Türkiye geneli bütün hastanelerde ürün kullanımını sağlamak istiyoruz. 2021 sonunda ilk ihracatı yapmış olmak istiyoruz." diye konuştu.

Manav, ayrıca şiddetli yaralanmalarda kullanılabilecek bir turnike geliştirdiklerini ifade ederek, bu ürünün, direk atar damara baskı yaptığı için bacağın tamamını çok sıkı bir şekilde kavramadan yaralının kanamasını minimum düzeyde durdurabildiğini kaydetti.

Ayrıca diyaliz hastaları için de ürün geliştirdiklerine işaret eden Manav, baskı ayarlanabilir diyaliz sonrası kanama durdurucu bandajın da üretimini yaptıklarını, yine bu ürünün de Erzurum Atatürk Üniversitesi Araştırma ve Eğitim Hastanesi bünyesinde aktif olarak kullanıldığını sözlerine ekledi.Kaynak:AA

ERZURUM - Genç girişimcinin teknokentte geliştirdiği medikal ürünler hastalara şifa oluyor1
Diyadinnet.com olarak, Erzurum haberinin içeriğini herhangi bir şekilde değiştirmeden, abonesi olduğumuz Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı (İHA)'dan aldığımız haliyle sizlere sunuyoruz. Erzurum Haberleri kategorisindeki bu haberin doğruluğu ve güvenilirliği ile ilgili tüm hukuki sorumluluk ilgili haber ajanslarına aittir..
  • Diyadinnet.com olarak, sizlere en güncel ve doğru haberleri sunmayı ilke ediniyoruz. Bu kapsamda, Erzurum'un dört bir yanından Sağlık haberleri de dahil olmak üzere, Atatürk Üniversitesi, Erzurum, KOSGEB, Türkiye gibi önemli konularda haberleri takip ediyor ve sizlerle paylaşıyoruz.
  • Diyadinnet.com'u daha da geliştirmek için sizden gelen geri bildirimler bizim için çok önemlidir. Haberlerimizin içeriğiyle ilgili herhangi bir endişe, öneri veya sorunuz olursa lütfen bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin.
  • Haberle ilgili yorumlarınızı ve düşüncelerinizi aşağıdaki yorum bölümünde paylaşabilirsiniz.
  • Bu haberi beğendiyseniz, lütfen sosyal medya hesaplarınızda paylaşarak sevdiklerinizin de haberdar olmasını sağlayabilirsiniz.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir