Elazığ'da Arap atları için sezonun en önemli mücadelesi olan Vali Koşusu Elazığ Hipodromunda gerçekleşti.
Elazığ - 4+ yaşlı safkan Arapların 2000 metre kum pistteki mücadelesinden, Savaş Ercüment Becene'nin sahibi olduğu, Zeynel Özkan'ın yetiştirdiği Yıldızabakan, aprantisi İsa Katar'la galip ayrıldı. Arif İşık tarafından antrene edilen 10 yaşındaki kır at, 2018 yılında da bu koşuyu kazanma başarısı göstermişti. 16 safkanın piste çıktığı koşuyu Baba Mercan İsa Akyavuz'la ikinci sırada tamamlarken, Tumbulkavçinoğlu Caner Tepe'yle üçüncü, Bozkara Mehmet Ali Aktürk'le dördüncü, Şenalp de Mehmet Doğan'la beşinci oldu. Yıldızabakan için koşudaki bitiriş derecesi 2.37.12 olurken, farklar 1,5 boy-1 boy-boyun-1,5 boy şeklinde kayıtlara geçti.
Koşu sonrası gerçekleştirilen törende, kazanan safkanın sahibi adına Adnan Akıl'a kupasını, Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman verdi.
Törene Elazığ Hipodrom Müdürü Muhammet Demirçelik ve davetliler de katıldı.
- Diyadinnet.com olarak, sizlere en güncel ve doğru haberleri sunmayı ilke ediniyoruz. Elazığ'daki sondakika tüm Güncel Elazığ, Ömer Toraman ve Elazığ Valilik Koşusu Yıldızabakan'ın haberine buradan ulaşın!
- Diyadinnet.com'u daha da geliştirmek için sizden gelen geri bildirimler bizim için çok önemlidir. Haberlerimizin içeriğiyle ilgili herhangi bir endişe, öneri veya sorunuz olursa lütfen bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin.
- Haberle ilgili yorumlarınızı ve düşüncelerinizi aşağıdaki yorum bölümünde paylaşabilirsiniz.
- Bu haberi beğendiyseniz, lütfen sosyal medya hesaplarınızda paylaşarak sevdiklerinizin de haberdar olmasını sağlayabilirsiniz.