Elazığ Belediyesi tarafından yapılan Engelsiz Yaşam Merkezinde özel gereksinimli bireylerin ailelerine yönelik seminer düzenlendi.
Elazığ - Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları'nın seçim vaatleri arasında yer alan ve kısa süre önce hizmete sunulan Elazığ Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi, gerek özel gereksinimli çocukların gerekse de ebeveynlerinin desteklenip güçlenebilmesi amacıyla anne ve babalara 'Can Simidi' niteliğindeki hizmetleri ile devam ediyor. Bu çerçevede Engelsiz Yaşam Merkezi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Engelsiz Yaşam Merkezinde özel gereksinimli bireylerin ailelerine yönelik 'Özel çocuk ailesi olmak' konulu eğitim semineri verildi. Engellilerin zihinsel ve sosyal gelişimlerine katkıda bulunmanın yöntemleri başta olmak üzere psikososyal sorunlara müdahale, yaşanan güçlükler karşısında yapılması gerekenler ve topluma entegrasyon gibi konuların ele alındığı seminere Tunceli Üniversitesi Psikoloji Bölümü öğretim görevlisi Yılmaz Kaplan konuşmacı olarak katıldı. Seminer Tunceli Üniversitesi Psikoloji Bölümü öğretim görevlisi Yılmaz Kaplan ailelerin sorularını cevaplamasının ardından seminer tamamlandı.
Aileler ise Engelsiz Yaşam Merkezinde düzenlenen 'Özel bir çocuğun ailesi olmak' konulu eğitim seminerinin verimli geçtiğini belirtti.
- Diyadinnet.com olarak, sizlere en güncel ve doğru haberleri sunmayı ilke ediniyoruz. Elazığ'daki sondakika tüm Güncel Belediye, Elazığ, Elazığ Belediyesi, Şahin Şerifoğulları, Tunceli ve Elazığ'da 'Özel çocuk ailesi olmak' semineri gerçekleştirildi haberine buradan ulaşın!
- Diyadinnet.com'u daha da geliştirmek için sizden gelen geri bildirimler bizim için çok önemlidir. Haberlerimizin içeriğiyle ilgili herhangi bir endişe, öneri veya sorunuz olursa lütfen bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin.
- Haberle ilgili yorumlarınızı ve düşüncelerinizi aşağıdaki yorum bölümünde paylaşabilirsiniz.
- Bu haberi beğendiyseniz, lütfen sosyal medya hesaplarınızda paylaşarak sevdiklerinizin de haberdar olmasını sağlayabilirsiniz.