X

Rüyada Kamer Suresini Okumak, Görmek, Dinlemek Ne Demek?

Rüyada Kamer Suresini Okumak, Görmek, Dinlemek Ne Demek? başlıklı rüya yorumunu inceliyorsunuz. Diğer farklı tabirleri görmek için rüya tabiri sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

26.08.2020 - 12:54

İmam Cafer Sadık (a.s) yaptığı yoruma göre rüyada Kamer suresini okumak; mal ve nimet elde edeceğiniz anlamına gelir. Rüyada Kalem suresini dinlemek veya ondan bir parçayı okuduğunu görmek, kıyamet günü yüzünün ayın on dördü gibi parlayacağına işarettir. Rüyada Kamer suresini dinlediğini görmek çok hayırlıdır. Rüyasında Kamer suresini dinlediğini gören kimse, düşmanları üzerine galip olur, zafer kazanır. Sihir ona tesir etmez, Cenabı-ı Hak onu kâfirlerin şerrinden muhafaza buyurur.

İbn-i Sîrîn'nın yaptığı yoruma göre rüyada Kamer Suresini okumak düşmanlarınıza karşı zafer elde edeceğinize demektir. İmam Abdulgani Nablusi'ye göre Kamer suresini rüyasında görüp okuyan veya okunurken dinleyen kimse, bir iftira yüzünden tutuklanır, fakat çok geçmeden kurtulur. Cenabı Hak (cc) onun üzerinden düşman şerrini defeder. Kıyamet gününde yüzü ak ve ayna gibi parlak olarak aydınlanır. Akraba ve dostlarının zarar görür, dünyada zorluk çeker, fakat rahmet ile anılır. Kirmanî'ye göre Rüyada kamer suresi zorlukların kolaylaşacağına işarettir.