X

Rüyada Furkan Suresini Okumak, Dinlemek Neye Yorumlanır? Ne Demek?

Rüyada Furkan Suresini Okumak, Dinlemek Neye Yorumlanır? Ne Demek? başlıklı rüya yorumunu inceliyorsunuz. Diğer farklı tabirleri görmek için rüya tabiri sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

24.08.2020 - 16:54

İbn-i Şirin'e göre rüyada Furkan suresini okuduğunu görmek hayır ve hasenat yoluna gitmeye, günahlardan sakınmaya ve hayır yapmak gelmek anlamına gelir. Rüyada Furkan suresini okumak, dinlemek, tamamen veya oradan bir ayet okuduğunu ya da üzerine okunduğunu görmek, günah işlemekten korkmaya, güç ve yüceliğe, kıymetli makama delâlet eder.

Rüyasında Furkan süresini okuduğunu veya dinlediğini gören kimse, hak ile batıl arasındaki farkı anlayarak, hayır ve hasenat yoluna gider. Kendini günahlardan ve fenalıklardan sakınır. İmam Cafer Sadık (a.s): Rüyada Furkan suresini okumak; batıldan hakka yöneleceğinize delildir. Ibn-i Kesir'e göre; Furkan suresini dinleyen kişi başını secdeden kaldırmaz ve günah işlemekten korkar. Bir başka rivayete göre de: Rüyada Furkan Suresini veya ondan bir parçayı okuduğunu görmek, hakkı sevmeye, batıldan nefret etmeye işarettir.

Bazen de rüyada o Furkan suresini dinlediğini görmek, hak ile batılın arasına ayırt etmeye alamettin. Rüya sahibi Allah'ın izniyle hesapsız olarak cennete girer. İbn-i Sîrîn: Rüyada Furkan suresini dinlemek insanlar arasında iyi ile kötüyü birbirinden ayırt edebileceğiniz anlamına gelmektedir. Kirmanî: Rüyada Furkan suresi dinlemek yahut işitmek insanlara karşı adil ve insaflı olacağınıza işarettir. Rüyada Sure-i Furkan'ı okuduğunu görmesi, günah ve isyandan kaçınmaya delâlet eder.