X

Rüyada Hac Suresini Okumak, Dinlemek Ne Demek Neye Yorumlanır?

Rüyada Hac Suresini Okumak, Dinlemek Ne Demek Neye Yorumlanır? başlıklı rüya yorumunu inceliyorsunuz. Diğer farklı tabirleri görmek için rüya tabiri sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

10.09.2020 - 11:13

İmam Cafer Sadık (a.s) 'ın yaptığı yoruma göre rüyada Hac suresini okumak; din yolunda mücadele eden eşsiz bir zahit olacağınız anlamına gelir. Rüyada Hac suresini tamamen veya bir kaç ayetini okuyan veya okuyanı dinleyen kimsenin, dini inancı kuvvetli olur. Sık, sık yola gider ve çabuk döner. Malını hayır işlerinde harcar, birçok defa hacca gitmesi nasip olur. Bir başka rivayete göre de: Rüyada Sure-i Hac veya ondan bir ayeti okuduğunu görmek, defalarca hacca gitmeye işarettir.

Hem Mekke, hem de Medine'de nazil olan Hac suresini rüyada görmek, hacca delâlet eder. İbn-i Şirin'nin yaptığı tabire göre rüyada Hac suresini dinlediğini görmek Malınızı Allah yolunda harcayacağınız demektir. Kirmanî: Güzel şeyler yapacağınıza işarettir. Cafer-i Sadık hazretleri demiştir ki: Rüyada Hac Suresini okumak, şu şekilde tabir olunur: