Van Güncel

2023'ün son UKOME toplantısı yapıldı

Van Büyükşehir Belediyesi Ulaşım ve Koordinasyon Merkezi (UKOME) aralık ayı kurul toplantısı yapıldı.

Van Büyükşehir Belediyesi Ulaşım ve Koordinasyon Merkezi (UKOME) aralık ayı kurul toplantısı yapıldı.

Van: Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda düzenlenen UKOME kurul toplantısı gerçekleşti. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Özvan başkanlığında yapılan toplantıya Ulaşım Dairesi Başkanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü, Şoförler Odası Başkanlığı, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları (TCDD), Van Ticaret ve Sanayi Odası (VAN-TSO), Edremit Belediyesi ile Van Büyükşehir Belediyesinin ilgili daire başkanları ve şube müdürleri katıldı.

19 gündem maddesi, 2 ek gündem ve 9 alt komisyon gündeminin görüşüldüğü toplantıda; Cumhuriyet Mahallesi Girne Sokağın Zeytin Eczanesinden Eski Cezaevi Caddesi'ne doğru tek yön olarak trafiğe açılması talebi, Gevaş İlçesi Motorlu Taşıtlar Sürücü Kursları (MTSK) Sınav Güzergahı olarak UKOME Kurulunun 07.07.2022 Tarih ve 71 sayılı kararında belirlenen alanın yetersiz kalması nedeniyle Gevaş ilçesi MTSK sınav yürütme komisyonunun belirlediği alanın yeni sınav güzergahı olarak belirlenmesi talebi, ilimiz sınırları içinde faaliyet gösteren toplu taşıma araçlarına ait gider kalemlerinde yaşanan artış nedeniyle mevcut rayiç bedellerinin güncellenmesi talebi, deniz yolcu taşımacılığı yapan esnafın, yaşanan maliyet artışları nedeniyle mevcut rayiç bedellerinin güncellenmesi talebi, il sınırları içinde faaliyet gösteren yediemin otoparkları ücret tarifesinin bakanlık tarafından belirlenerek Resmi Gazetede yayınlanan ve yıllık olarak güncellenen tarife üzerinden uygulanması talebi, Hafiziye Mahallesi Gölbaşı Sokakta salı günleri düzenlenen halk pazarının söz konusu lokasyonda okul, kamu kurumu ve yoğun yerleşim yerlerinin olması nedeniyle yaya ve araç trafiğinin tehlike oluşturmaması için hafta tatili olan pazar gününe alınması veya pazar şartlarına daha uygun bir lokasyona taşınması hususunun görüşülmesi, yeni taksi duraklarının açılması talebi e-Skuter kullanımı izin talebi, geçiş yolu ön izin belgesi talepleri, muhtelif araçların askıda indirme talepleri ile kurumlardan ve vatandaşlardan gelen hız kesici (Kasis) talepleri gibi konular görüşüldü.

Alt komisyonda ise İpekyolu ilçesi sınırları içinde hizmet veren özel motorlu taşıt kurslarının kursiyer eğitimi ve sınavlarının yapılmasının talep edildiği Şabaniye Yolu başlangıcı, Sebze Hali ve Kurubaş Mevkii ile Van-Hakkari yolu güzergahına ilişkin talebi konuları görüşüldü.

Toplantıda görüşülen konuların bir kısmı karara bağlanarak onaya sunulurken, diğer konular ise alt komisyonlara havale edildi.

Toplantı, katılımcıların karşılıklı görüş alışverişinin ardından sona erdi.

Kaynak: İHLAS HABER AJANSI
Diyadinnet.com olarak, Van haberinin içeriğini herhangi bir şekilde değiştirmeden, abonesi olduğumuz Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı (İHA)'dan aldığımız haliyle sizlere sunuyoruz. Van Haberleri kategorisindeki bu haberin doğruluğu ve güvenilirliği ile ilgili tüm hukuki sorumluluk ilgili haber ajanslarına aittir..
  • Diyadinnet.com olarak, sizlere en güncel ve doğru haberleri sunmayı ilke ediniyoruz. Bu kapsamda, Van'ın dört bir yanından Güncel haberleri de dahil olmak üzere, Belediye, Cumhuriyet Mahallesi, Edremit, Edremit Belediyesi, Gevaş, Hakkari, İpekyolu, Resmi Gazete, TCDD, Türkiye, Van, Van Büyükşehir Belediyesi, Van Ticaret ve Sanayi Odası gibi önemli konularda haberleri takip ediyor ve sizlerle paylaşıyoruz.
  • Diyadinnet.com'u daha da geliştirmek için sizden gelen geri bildirimler bizim için çok önemlidir. Haberlerimizin içeriğiyle ilgili herhangi bir endişe, öneri veya sorunuz olursa lütfen bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin.
  • Haberle ilgili yorumlarınızı ve düşüncelerinizi aşağıdaki yorum bölümünde paylaşabilirsiniz.
  • Bu haberi beğendiyseniz, lütfen sosyal medya hesaplarınızda paylaşarak sevdiklerinizin de haberdar olmasını sağlayabilirsiniz.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir