Van Emniyet Müdürlüğü, İran sınırını aşarak Türkiye'ye yasadışı yollardan giren düzensiz göçmenler için kent merkezinde başlattığı operasyonlar kapsamında 6 şok ev başarıyla yıktırıldı.
VAN - Van'da göçmen kaçakçılarının faaliyetlerinin engellenmesi amacıyla operasyonlar düzenleyen polis ekipleri, bugün "şok ev" diye tabir edilen 6 metruk yapıyı yıktırdı. Van İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı göçmen kaçakçılığıyla mücadele ekipleri, İpekyolu ilçesine bağlı farklı mahallelerde daha önce kaçak göçmenlerin barındığı metruk evlerin olduğu ihbarı üzerine bir operasyon düzenledi. Ekiplerce tespit edilen ve ilçenin farklı noktalarında yer alan 6 metruk ev tek tek yıktırıldı.
Şok ev dakikalar içerisinde yıktırıldı
Göçmen kaçakçılığıyla mücadele ekiplerinin gözetiminde Van Büyükşehir Belediyesinin yardımıyla tespit edilen şok evler iş makineleriyle yıktırıldı. İlk yıkım ilçeye bağlı Yeni Mahalle'deki Son Durak Çıkmaz Sokak'ta bulunan ve kime ait olduğu tespit edilemeyen betonarme evde gerçekleştirildi. Polis ekiplerinin çevrede güvenlik önlemi almasıyla belediye görevlileri tarafından yıkım işlemi başarıyla gerçekleştirdi.
Öte yandan, emniyet ve jandarma ekiplerince 2021 yılında kaçak göçmenlerin barındığı 153 şok evin yıktırıldığı belirtildi.
- Diyadinnet.com olarak, sizlere en güncel ve doğru haberleri sunmayı ilke ediniyoruz. Van'daki sondakika tüm Güncel Belediye, Göçmen, İpekyolu, Jandarma, Operasyon, Polis, Türkiye, Van, Van Büyükşehir Belediyesi, Van İl Emniyet Müdürlüğü ve Van'da göçmenlerin barındığı şok evler yıktırıldı haberine buradan ulaşın!
- Diyadinnet.com'u daha da geliştirmek için sizden gelen geri bildirimler bizim için çok önemlidir. Haberlerimizin içeriğiyle ilgili herhangi bir endişe, öneri veya sorunuz olursa lütfen bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin.
- Haberle ilgili yorumlarınızı ve düşüncelerinizi aşağıdaki yorum bölümünde paylaşabilirsiniz.
- Bu haberi beğendiyseniz, lütfen sosyal medya hesaplarınızda paylaşarak sevdiklerinizin de haberdar olmasını sağlayabilirsiniz.