Ekonomi

"Sürdürülebilirlik Liderleri 50" etkinliği

İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı ve Sürdürülebilirlik Lideri Gamze Yalçın:
- "Reel sektörün ana finansman kaynağı olan bankalar kredilendirme süreçleri vasıtasıyla hedeflenen tüm sektörleri dönüştürme gücünü elinde bulunduruyor. Biz de bu bilinç ve sorumluluk duygusuyla hareket ediyoruz"

İSTANBUL - İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı ve Sürdürülebilirlik Lideri Gamze Yalçın, sürdürülebilirliğin sadece çevresel değil, sosyal ve yönetsel konuları da kapsayan çok boyutlu bir alan olduğunu söyledi.

"Sürdürülebilirlik Liderleri 50" etkinliği, Türkiye İş Bankası'nın ana sponsorluğunda "daha iyi bir dünya için" sloganıyla çeşitli kurumlardan çok sayıda konuşmacının katılımıyla İş Kuleleri Salonu'nda gerçekleştirildi.

Yalçın, etkinlikte yaptığı konuşmada, sürdürülebilirliğin sadece çevresel değil, sosyal ve yönetsel konuları da kapsayan çok boyutlu bir alan olduğunu belirterek, sürdürülebilirliğin, kadınların ekonomiye etkin katılımından dijital dönüşüme, su ve gıda güvenliğinden tarımda sürdürülebilirliğe, yeşil dönüşümden eğitimde fırsat eşitliğine, göçlerden iklim adaletine kadar uzanan geniş bir yelpazeye sahip olduğunu söyledi.

Sürdürülebilir kalkınma amaçlarının gerçekleştirilmesinde finans sektörünün önemli bir role sahip olduğunu vurgulayan Yalçın, "Reel sektörün ana finansman kaynağı olan bankalar kredilendirme süreçleri vasıtasıyla hedeflenen tüm sektörleri dönüştürme gücünü elinde bulunduruyor. İş Bankası olarak biz de bu bilinç ve sorumluluk duygusuyla hareket ediyoruz." dedi.

BSH Gelişen Pazarlar Bölgesi Üst Yöneticisi (CEO) Gökhan Sığın da sürdürülebilirlik konusunda kendilerine sert hedefler koyduklarını belirterek, amaçlarının bu konuda regülasyon beklemek değil, bir yarış başlatmak olduğunu söyledi.

Sürdürülebilirlik dediğimizde çevresel, sosyal, yönetimsel ilkelerden bahsediyoruz

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Türkiye Başkan Vekili Şule Kılıç, EBRD olarak 2019'dan beri Türkiye'de aktif olduklarını belirterek, Türkiye'ye bugün itibarıyla yaklaşık 18 milyar avroya yakın bir finansman desteği sağladıklarını söyledi.

Türkiye'nin yüzde 13-14'lük pay ile EBRD portföyündeki en büyük ülke olduğunu aktaran Kılıç, "Çok kuvvetli, çevik bir özel sektörü olması nedeniyle Türkiye bizim birçok anlamda ilklerimizi yaptığımız, diğer 38 ülkemize de her zaman bir rol model olarak gösterdiğimiz bir ülkemiz." diye konuştu.

sahibinden.com CEO'su Burak Ertaş, sürdürülebilirliğin bütün dünyada adreslenmesi gereken bir konu haline geldiğini ifade ederken Kibar Holding CEO'su Haluk Kayabaşı, 2022'deki küresel ekonomik çalkantılara rağmen büyüme hedeflerini tutturduklarını ve yatırımlara hız kesmeden devam ettiklerini belirterek, "Bu başarımızda, uyum sağlama kabiliyetimiz ve çevikliğimizin, ekonomik büyümeyi sürdürülebilirlik ilkeleriyle tam uyumlu şekilde gerçekleştirme konusundaki kararlılığımızın, faaliyetlerimize uluslararası standartları referans alarak devam etmemizin çok önemli etkisi oldu." dedi.

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB) Genel Müdürü Murat Bilgiç, bankaların dönüştürücü ve öncü bir rolü olduğunu kaydetti. Ticari bankalarda uzunca bir süredir sürdürülebilirliğin merkeze alındığını belirten Bilgiç, "TSKB, misyon itibarıyla çok daha önce bu yolculuğa başlamış bir banka. Yaklaşık 30 yıldır sürdürülebilirlik TSKB'nin iş modellerine girmiş durumda." diye konuştu.

Garanti BBVA Genel Müdürü Recep Baştuğ ise Garanti BBVA'nın kendi içinde dönüşümü çok ciddi noktalara getirdiğini aktararak, "Türkiye'de kendi bulunduğumuz sektörde bizden daha bu işe hazır bir kurum olduğunu düşünmüyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Vodafone Türkiye CEO'su Engin Aksoy da sürdürülebilirlik denilince önceden daha çok çevre konularının gündeme geldiğine değinerek, "Artık tanım da değişiyor. Sürdürülebilirlik dediğimizde çevresel, sosyal, yönetimsel ilkelerden bahsediyoruz." dedi.

Kaynak: ANADOLU AJANSI

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir