Çarpıntıya Ne İyi Gelir

Bu yazımızda çarpıntıya ne iyi gelir sorusunun cevabını arayacağız. Kalbinizin bir güvercin kalbi misali kıpır kıpır, düzensiz attığı anlar yaşanmıştır.

Bu atışlar normal olarak insan hayatında gerçekleşebilir ve doğaldır da. Çünkü genellikle sinirsel bir vakadır. Kişinin korkması, heyecanı veya duygusal değişiklikler sonucu, kendi kalp etkinliğiyle aşırı ilgilenmesi sonucu ortaya çıkmaktadır.

Kalbin sesinin işitilmeye başlanmasının sık sık meydana gelmesi hiç de o kadar masum bir olay değildir. Özellikle de sigara ve alkol kullanıyor ve kilolu iseniz, stresli bir yapınız varsa ve hiç egzersiz yapmıyorsanız.

Bütün bu nedenler bir araya geldiğinde bırakın çarpıntıyı, bu faktörler, vücutta başka hastalıkların da kaynağını oluşturur. Bu sebeple kendinize bir iyilik yapın ve her ne olursa olsun bu faktörlerden mutlaka ama mutlaka uzak olmanız yerinde bir karar olur.

Çarpıntıya ne iyi gelir konusuna geçmeden önce, çarpıntının neden olduğuna bakalım. Yukarıda zaten bir takım sebeplerden söz edilse de bunlara ilaveten çarpıntıya neden olan faktörlerden kısaca bahsedelim;

Fazla miktarda kahve, kola veya çay tüketmek, anemi, kalp rahatsızlıkları, troid rahatsızlıkları, diyet hapları ve depresyon haplarının fazla tüketimi, kadınlarda menopoz öncesi dönem, vitamin eksikliği, çok efor isteyen ve uzun süreli hareketler ve bu yoğunluğun alışarak normalleşmesi, düşük kan şekeri gibi durumlar çarpıntıya yol açabilir.

Kalp çarpıntısı, aslında basit bir sebepten olur. Yani kalbin geçici bir süre bedeninizin ihtiyacı olan kanı dokulara pompalayamadığına işaret etmektedir. Belirtileri ise şunlardır;

Göğüste sıkışma, ağrı olabilir, düzensiz kalp atımı ve tekleme, nadiren baş dönmesi, göz kararması, hafif terleme, istirahat halinde kalp ritminin duyulması, cilt renginin solması gibi belirtiler görülebilir.

Çarpıntıya Ne İyi Gelir?

Bu bölümde çarpıntıya ne iyi gelir sorusunun cevabını arayacağız. Kalp çarpıntısının sebebine bağlı olarak değişir. Çoğu zaman kalp normal olduğu için tedaviye gerek kalmaz.

Eğer kalp çarpıntınız başka bir organ veya dokudan sebepse nedeni teşhis edilmelidir. Doktorun verdiği ilaçlar kullanılır. Çarpıntı anında; panik yapmayın, gevşemeye, rahat bir yere oturmaya özen gösterin.

Derin nefes alın veya öksürün. Soğuk bir içecek için. Mümkünse ellerinizi soğuk suya sokabilir, 'ıkınmak' gibi manevraları deneyebilirsiniz.