Rüyada Öldüğünü Görmek Ne Anlama Gelir?

“Rüyada Öldüğünü Görmek Ne Anlama Gelir?” başlıklı rüya yorumunu inceliyorsunuz. Klasik kaynaklardan derlenen farklı tabirler için rüya tabirleri sayfamıza göz atabilirsiniz.

Metin Karip
Metin Karip
Editör
Yayınlanma
3 dakika Okuma Süresi

Rüyada öldüğünü görmek; uzun ömürlü olmaya işarettir. Rüyada bir başkası tarafından öldürüldüğünü görmek, rüya sahibinin ömrünün uzun olmasına ve çok çok hayra nailiyetine delâlet eder.

Bir kimsenin rüyada savaş meydanında olduğunu ve cenk ederken öldürüldüğünü görmesi, kazanç, ticaretine ve sözünün yerine getirilmesine alâmettir.

Bir kimsenin rüyada öldüğünü ve insanların omuzlarında götürüldüğünü, ancak defhedilmediğini görmesi, düşmanlarını kahretmeye delâlet eder.

Rüyada öldükten sonra yaşadığını görmek fakirlikten sonra zenginliğe, sıkıntıdan sonra genişliğe, günahlardan sonra da tev-beye delâlet eder.

Bir kişinin rüyada öldüğünü, ölümle beraber ağlaşarak tabut üzerine konup bir kısım adamların omuzlarında kabristana götürüldüğünü, ancak defnedilmediğini görmesi, dünyaca yücelmeye ve büyük bir mevkiye geçmeye işaret eder.

Hasta kimsenin rüyada öldüğünü görmesi, hastalıktan şifa bulmaya ve afiyete işarettir.

Ibn-i Sirîn (rh.a.) demiştir ki: Rüyada bir ölünün dirilerek kendisine sen ölü müsün diye sorunca, hayır ben diriyim dediğini görmek, o ölünün ahiretteki saadetine ve güzel haline delâlet eder.

Rüyada zevcesinin öldüğünü ve fakat tekrar dirildiğini görmek, ticaret ve ziraatte kazanca ve rızıkta genişliğe delâlet eder.

Öldüğünüzü ve tabutta götürüldüğünüzü görmek; saygınlık elde edeceğinize, ancak inancınızın bozuk olduğuna veya cenazenizi taşıyan kimselere hükmedeceğinize yorumlanır.

Denizde boğulup öldüğünüzü, sonra da su yüzüne çıktığınızı görmek; dünya işlerinde hırslı olacağınıza yorulur.

Hz. Danyal (a.s): Öldüğünüzü, gusledildiğinizi, kefenlendiğinizi ve insanların ağladıklarını görmek; dinî inancınızın bozuk olduğuna işaretle tabir edilir.

Öldüğünüzü ve sonra tekrar dirildiğinizi görmek; işlediğiniz günahlardan dolayı tövbe edeceğinize ve ömrünüzün uzayacağına alamettir.

Bazı tabircilere göre ed öldüğünüzü görmek; ömrünüzün uzun olacağına, ancak evinizin yıkılacağına işaret eder.

Öldüğünüzü ve gusledildiğinizi görmek; dindar biri olacağınıza işarettir.

Kirmanî: Öldüğünüzü, cenazenizin tabuta konduğunu ve insanların tabutun arkasından yürüdüklerini görmek; saygınlık kazanacağınıza yorulur.

İsmail Eş'as: Öldüğünüz halde etrafınızdaki insanların sizi vurduğunu görmek; din yolunda güç kazanacağınıza veya bazı tabircilere göre borcunuzun ödeneceğine delalettir.

Cabir Mağribî: Suda boğularak öldüğünüzü görmek; dünya işleriyle meşgul olacağınıza ve bazı şeylerden gafil kalacağınıza işarettir.

Kaynak: DİYADİNNET RÜYA
Bu tabir faydalı oldu mu?
Görüşünüz tabirleri geliştirmemize yardımcı olur.

Yorumlar 11

Yorum yap

Yorum yazarak topluluk kurallarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Diyadinnet hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz. Yorumlar editör onayından sonra yayınlanır. Editörlerimiz uygun gördüğü rüyaları yanıtlar; her yoruma yanıt garantisi verilmez.

  • Şefik
    Rüyamda bir anda etrafımın Beyaz renge çalan yeşil ve mavi ışıklar icinde olduğunu gördüm, sonradan gözlerim karardı.Ayağa kalkamadım.Korktum ve çesmesi olan bir odada kendi bünyemi görmeye başladım. Sonradan uyandım.
  • Özgül
    Rüyada kaynanamin öldüğünü ve kul oldudugunu gördüm
  • Zehra
    Rüyamda bir kadın düşman tarafından silahla vuruldum yere düştüm boynumdan vurulduğumu düşündüm ama kan görmedim öleceğimi düşündüm şehadet getirdim ve sonra gülerek kapattım gözlerimi beyaz ışık gördüm ve uyandım
  • oya
    rüyada umredeyken ölmek neye delalet eder.
  • yusuf
    rüyada öldüğümü gördüm bu ne anlama gelir
  • hakan
    rüyamda bir hazine buldum ve herkes benden bir hazine bulmamı istedi haberlerdede gizemli 5 hazineyi bulan ölürmüş bnde tesadüfen hepsini buldum ve yere yığıldım göz kapalarım kontrolsüz bir şekilde kapandı ve uyandım evdeydim aynaya baktım gözlerim bembeyzdı ve sonra uyandım bu ne demek ?
  • merve
    rüyamda babaannem beni boguyordu.
  • kardeş
    Rüyamda bir sevgilimden ayrılıyorumuşum onun evinde kitaplarım varmış, evlenicez falan diye onun evine taşımışım heralde, kitapların bi çoğu tanınamaz hale gelmiş, ıslanmış yapraklar yırtılmış falan. Kitapları bir kız arkadaşımın arabasına yükleyip gitmeye hazırlanıyoruz, kız arakadaşım şoför koltuğunda ben de bagaja kitapları koymuşum gelip ön koltuğa yanına oturuyorum fakat bagajın kapağını açık unutmuşum, kız arkadaş inip söyleniyo, kızıyor yani bana kapağı niye açık bıraktın diye ben de şaşırıyorum niye kızdı bu diye. Sonra araba kendiliğinden hareket etmeye başlıyo, bana kızdığı için el firenini çekmemiş, araba giderken de arkadan bizi izliyo arabada arka koltukta başka bir kız arkdaş daha var, ben sol ayağımla frene basmaya çalışıyorum basıyorum druyo gibi oluyo sonra yine devam ediyo, içimdende diyorum yok şimdi koşarak gelir, ölümümüze sebep olacak değil ya falan diyorum kendi kendime fakat çok trafiğin olmadığı bir caddede araba ilerlerken arkadan aşırı derce hızlı bir otobüs geliyo ve arabamıza arkadan vuruyo, bu sefer de kendimni arka koltukta arkadaşın yanında oturuyormuş gibi görmeye başlıyorum, araba yanmaya başlıyo, bizde yanıyoruz fakat acılı bir yanma değil hatta çok garip güzel denilebilecek bir hissi var, aracın kilidini açmaya çalışıyorum fakat yandığı için açılacak durumda değil, içimden zaten bu şekilde yaşayamam ki kendime geldiğimde garanti felç olarak bulurum kendimi diyorum bu kadar yandıktan sonra, ölümde güzel bişeye benziyo gibi düşünüyorum. Sonra ansızın bir tatil kasabası gibi bir yerde olduğumu görüyorum, ölmüşüm. Mekan çok güzel, yeşillik, deniz falan... Sahil kenarına 3 masa atıp oturmuş 3 adam var 3 de ayrı masada çalışıyorlarmış sözde, ölüm ve yaşam arasında görevli gibiler. Annem nasıl diyorum onlara, üzgün diyorlar. Adamlardan biri annem için üzüldüğümü görünce şuan çok duygulu anlar yaşıyorum diyo, sonra o bi kaç salisede belki salise bile değil an ölümümün ardından onlarca yıl geçmiş oluyo, kulakları ağırıyo annenin diyorlar, (gerçek hayattada kulak çınlaması sorunu var) yere kapanıp, Allahım ne olur o iyileşsin ben onu çok seviyorum diye ağlamaya ve dua etmeye başlıyorum sonra kendime sarılıyorum canım annem, benim canım annem diye. Ayağa kalkıyorum sonra adamlardan biri ya X kaç kere geldin gittin dünyaya kaç tane annen oldu hala geride bıraktığında üzülüyorsun diyor. Napim seviyorum onu diyorum. Sonra Allahım ne olur artık sana döneyim bıktım artık dünyaya gelip gitmekten, bu çok üzücü diyorum adamlardan bi taneside merak etme şimdi yine dünyaya gidiceksin, yine olaylar olaylar diyor ben de içmden öf ya ne yaşıycam acaba yine bıktım artık bu işten diyorum. Ama sanki ölmek bir oyunun içinden çıkmak gibiydi, garip ve güzel bir rüyayadı bana öyle geliyor ki rüyamda gerçekten öldüm, çünkü rüya gibi değildi :)
  • Yonca
    Ben cok ilginc bir rüya gördüm. Nerdeyse 10 gün oldu ama hala unutamadim. Rüyamda çölde western filmlerindeki gibi eski ahsap yapili büyük bir mekandayım. İceride insanlar var yemek yenen biryer gibi. Ama kapinin önunde genis bir alan kum var ve icinden kollar cikiyor yer altindan ve insanlari asagiya cekiyorlar. Yani ölüyor ve öbür dunyaya gidiyorlarmis. Gitgide insanlar azaliyor ve tekbasina kalinca nasilsa birgun olcem diyip ben kendim gidiyor. Ve hic zahmetsiz kayarak altarafa geciyorum. Asagisi bir hamama benziyor cok buyuk biryer. Ve kucuk kucuk odalar var. Bazilarinda yemekler pisiyor. Ve dusundugum olmek kotu birsey degilmis cokta gzl biryer oldu. Ama yanimda araplar gibi uzun elbiseli iki adam var. Evet burasi gzl ama ilkonce cezani cekeceksin diyorlar. Bende korkuyorum ama karsi gelmiyorum tmm neyse cezam cekerim diyorum. Sonra bur odaya aliyorlar iceride kocaman bir havuz ama bildigimiz mavi havuzlardan degil kür havuzlari gubi. Bir jadin daha var oda ceza cekmeye gelmis. Orasi güya cehennemmis. Su sicak gibi buharlar cikiyor. Sonra giriyoruz havuza diger kadin feryat figan bagiriyor sürekli ama bana normal banyo suyu sicakliginda geliyor. Cehennem dedikleri bumuymus diyorum ve o sekilde uyandim:(
  • esra
    rüyamda okuldan geliyodum ve geldiğimde evde hiçkimse konuşmuyodu ortada mermer gibi bişi vardı orda babanem yatıyodu
  • zehra
    ruyada sılahla vurulup oldum ve tekrar dırıldım

A'dan Z'ye Rüya Tabirleri Sözlüğü

Rüyanızda gördüğünüz sembolü arayın veya harf seçerek rüya tabirleri listesine ulaşın.

Rüya tabirleri sözlüğü ile rüyanızda gördüğünüz kişi, nesne, hayvan, olay veya durumların ne anlama geldiğini kolayca öğrenebilirsiniz. Diyadinnet, dini, İslami ve geleneksel kaynaklarda yer alan yorumları sade bir dille sunan güvenilir bir rüya tabiri sitesidir. Arama kutusunu kullanarak merak ettiğiniz rüya yorumunu bulabilir veya alfabetik listeden ilgili harfi seçebilirsiniz.

Sıradaki haber yükleniyor