Rüyada Araf Suresini Okumak, Görmek Duymak Ne Demek Neye Yorumlanır?

Araf suresini veya bir kısmını rüyada okuduğunu veya okunduğunu görenin, halis dindar olduğunu ve sonunun hayır olacağını İbn-i Sirin söylüyor. İmam Cafer Sadık'ın (a.s) tabirine göre rüyada Araf suresini okumak; insanların sizden hoşnut olacakları anlamına gelir. İbn-i Kesir ise, bu rüyayı görenin, düşmanına üstün geleceğini beyan ediyor. Cafer-i Sadık ise söyle diyor: Araf suresini okuyan rüya sahibi her zaman Allah Teâlâ hazretlerinin rızasını alır. Duası kabul edilir. Nafi ve Kirmanı'de aynı düşüncededirler. Abdülgani Nablusi ise, rüya sahibi dindar ve imanlı olur. Bir yolculuğa çıkarak tez bir vakitte döner. Şeytan şerrinden güvende ve düşman zulmünden uzak kalır, seklinde yorumluyor.

İbn-i Sîrîn'nin söylediğine göre rüyada Araf suresini okumak mümin ve ihlas sahibi biri olacağınıza ve akıbetinizin iyi olduğu demektir. Bazen de Rüyada bu sureyi okumak; şeytanın hilesinden emin olmaya, ahirette Hazreti Âdem (A.S)şefaatine ermeye işarettir. Kirmanî: Sina Dağı'nı ziyaret etmeden ölmeyeceğinize işarettir. Rüyada Araf Suresini duymak veya dinlemek, rüya sahibine cennet kapılarını açar. Rüyasında bu mübarek surenin bir kısmını okumak bile kişiyi şeytanın şerrinden korur. Ayrıca günahtan kaçınacağına, ailesine ve çevresine faydalı işler yapacağına hükmedilir.Bir başka rivayete göre de: Rüyada A'raf süresini okuduğunu veya üzerine okunduğunu görmek; ilme nail olmaya. Dinin sağlam olmasına işarettir.

Kaynak: DİYADİNNET RÜYA

Editör: Metin Karip

Metin Karip
Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Bölümü'nden mezun oldu. Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı'nda muhabirlik yaptı. Rüya tabirleri üzerine araştırmalarını sürdüren Karip, Diyadinnet haber sitesinin de imtiyaz sahibidir ve bu platformda editörlük görevini yürütmektedir.

Google News abone ol

Rüya Tabirleri hakkında: Rüya tabirleri, farklı anlamlara sahip olabilir ve çeşitli yorumlara işaret eder. Biz rüyaların gizemli dünyasını keşfederken, her bir rüyanın bize özel bir mesajı olabileceğini unutmamalıyız. Uzman rüya tabircileri, İmam Abdülgani Nablusi, Seyyid Süleyman, Ca'fer es-Sâdık, İbn Kuteybe, Diyanet, Muhammed İbn Şirin ve İbn Ebü'd Dünyâ gibi Rüya Alimlerinin kaynaklarından faydalanarak rüyaları yorumlar ve öngörülerde bulunurlar. Bazı rüyalar gerçekleşmeyebilirken, bazıları doğru çıkabilir, ihya edilebilir ve tahminde bulunabilir. Bu nedenle, "rüyada görmek ne demek, nedir ve ne anlamına gelir" gibi sorulara kesin bir yanıt vermek yerine, genellikle "işaret eder, delalet eder, işarettir, delalettir, manasındadır ve yorumlanır" gibi ifadeler kullanılır. Rüyalarımı yorumlarken yaşadığım birçok deneyim, onların sadece gece gördüğümüz imgeler olmadığını, hayatımızdaki derin anlamları ve duyguları yansıttığını öğretti. Eğer gördüğünüz rüyaların ne anlama geldiğini ve nasıl yorumlandığını merak ediyorsanız, Rüya Tabirleri kategorisindeki rüya tabirlerine göz atabilirsiniz.

Bir cevap yazın

Alfabetik Rüya Tabirleri Ansiklopedisi

A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P R S Ş T U Ü V W Y Z

Google News abone ol