Güncel

Mezun olmadan harçlıklarıyla kendi işini kurdu

AĞRI - Ağrılı üniversite öğrencisi Jiyan Kızıldağ, boş zamanlarında özel sektörde çalışarak biriktirdiği harçlıklarla arıcılık yapmaya başladı.

Ağrı - Ağrılı üniversite öğrencisi Jiyan Kızıldağ, boş zamanlarında özel sektörde çalışarak biriktirdiği harçlıklarla arıcılık yapmaya başladı.

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü 3'üncü sınıf öğrencisi Jiyan Kızıldağ, ilk olarak Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde açılan arıcılık kursunda mesleğin inceliklerini öğrendi.

Okul dışındaki zamanını boş geçirmeyerek özel sektörde çalışan Kızıldağ, biriktirdiği harçlıklarla arıcılık işine girdi.

Yaz tatillerinde kovanlarını zengin bitki örtülü, yüksek rakımlı yaylalara götüren Kızıldağ, yeni sezonda balın hasadını yaparak Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden gelen siparişleri yetiştirmeye çalışıyor.

- Kovan sayısını 100'e çıkarmayı başardı

Jiyan Kızıldağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üniversite eğitimi ile arıcılığı bir arada yürüttüğünü söyledi.

Türkiye'nin dört bir yanına bal gönderdiğini anlatan Kızıldağ, "Biriktirdiğim harçlıklarla arıcılığa 15 kovan alarak başladım. 5'inci yılımız ve 100 kovan arımız var. 2 bin rakımlı bölgede üretim yapıyorum. Kendi işimi kurduğum için çok mutluyum. Arıcılık benim için daha ideal bir meslekti. Doğayı ve hayvanları sevdiğim için bu işe yöneldim. Kendi işimin patronuyum ve çalışma saatlerimi kendim belirliyorum." dedi.

Bu yıl 500 kilograma yakın bal elde ettik

Kızıldağ, öğrencilerin eğitimlerinin yanında ekonomiye katkı sunacak işler yapabileceğini belirtti.

Toplumda üretim bilincinin artması gerektiğini dile getiren Kızıldağ, "İnsanlar okul okurken hiçbir iş yapmak istemiyor. Görüldüğü gibi yapılabilir. Diğerlerine göre biraz farklı olduğum için tebrik ediyorlar." diye konuştu.

Bu yıl 500 kilograma yakın bal elde ettiklerini bildiren Kızıldağ, "Aslında mevsim kuraktı, az çıktı. Bal akımı mevsimin sonuna denk geldi ve balımız daha kaliteli oldu." ifadelerini kullandı.

Kızıldağ, arıcılığı çok sevdiğini, okulu bitirdikten sonra bunun üzerine yüksek lisans yapmayı hedeflediğini sözlerine ekledi.(AA)

Mezun olmadan harçlıklarıyla kendi işini kurdu7
Mezun olmadan harçlıklarıyla kendi işini kurdu1
Mezun olmadan harçlıklarıyla kendi işini kurdu2
Mezun olmadan harçlıklarıyla kendi işini kurdu3
Mezun olmadan harçlıklarıyla kendi işini kurdu4
Mezun olmadan harçlıklarıyla kendi işini kurdu5
Mezun olmadan harçlıklarıyla kendi işini kurdu6
Mezun olmadan harçlıklarıyla kendi işini kurdu8
Mezun olmadan harçlıklarıyla kendi işini kurdu9
Mezun olmadan harçlıklarıyla kendi işini kurdu10
Mezun olmadan harçlıklarıyla kendi işini kurdu11
Mezun olmadan harçlıklarıyla kendi işini kurdu12
Mezun olmadan harçlıklarıyla kendi işini kurdu13

1 Yorum

  1. Ağrılı

    İşte örnek bir Ağrılı kardeşimiz. Bu topraklarda bir dönem taşlara sanat kazınırdı, ahşaba şekil verilirdi, cam eşyalar üretilir, değerli madenler işlenirdi. Şimdilerde ise nüfusun yarısından fazlası Sosyal Yardımlaşmadan medet umuyor. Miskinlik ve muhtaçlık Ağrılıya yakışmaz. Şehri ihya etmek, refah içinde yaşamak için herkesin meşru ve helal işlerle elini taşın altına koyması şarttır. Klişe bir sözle bitirelim "çaresizseniz, çare sizsiniz!"...

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir