Sağlık

Medipol Üniversitesi öğretim üyesi standardize bitkisel ham maddelerle kozmesötik ürün geliştirdi

Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Ayşe Esra Karadağ:
- "Hedefim ve hayalim Türkiye pazarında da gerçekten kaliteli ve standart bitkisel ürünler görebilmek. Çalışmalara bu amaçla başladık ve misyonumuzu da bu yönde inşa ettik"

İSTANBUL - İstanbul Medipol Üniversitesi Eczacılık Fakültesinden Öğretim Üyesi Dr. Ayşe Esra Karadağ, standardize bitkisel ham maddelerle kozmesötik ürün geliştirdi.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Medipol Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Karadağ, "Kruidenfar Kamomint" isimli bitkisel ürün geliştirdi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Karadağ, ürünün standardize edilerek farklı bitki ekstreleri içerdiğini belirterek, boğaz ve ağızda hücre yenileyici özelliğinden dolayı faydalı olacağını aktardı.

Karadağ, "TÜBİTAK proje çıktısı olarak ortaya çıkan bu ürün, hiçbir koruyucu, renklendirici, tatlandırıcı ve alkol içermediği için hem ağız içine hem cilde 2 yaş ve üzeri için güvenle kullanılabilir. İçerik olarak oldukça sade ve temiz olan ürünün tüm biyolojik aktivite çalışmaları tarafımdan gerçekleştirildi ve toksisite testleri tamamlandı. Bilinen anlamda ilaç ruhsatı ile piyasaya çıkmadı ancak bitkisel kozmesötik bir ürün diyebiliriz." ifadelerini kullandı.

Türkiye florası oldukça zengin

Dr. Ayşe Esra Karadağ, Türkiye'nin bitkisel ürün geliştirebilmek için oldukça zengin ve bereketli bir floraya sahip olduğunu vurguladı.

Türkiye'de kaliteli ve standart bitkisel ürünlerin sayısının artması için çalışmalarına devam ettiğine dikkati çeken Karadağ, şunları kaydetti:

"Senelerdir özellikle Almanya'da var olan 'standart bitkisel ürünleri' her fırsatta yerinde inceliyorum. Bazen numuneler alıp üzerinde çalışıyorum. Hedefim ve hayalim Türkiye pazarında da gerçekten kaliteli ve standart bitkisel ürünler görebilmek. Çalışmalara bu amaçla başladık ve misyonumuzu da bu yönde inşa ettik. Almanya'da ürünlerin önemli bir kısmında bitkisel ham madde Türkiye'den gidiyor. Ülkemiz florası açısından da oldukça zengin ve bereketli. Bunun mutlaka bilimsel bir çıktı ile değerlendirilmesi adına Teknopark bünyesinde şirketimi kurdum. Geliştirdiğimiz ürün bilindiği anlamda 'ilaç ruhsatı' ile piyasaya çıkmadı ancak bitkisel bir fitoterapötik ürün diyebiliriz."

Kaynak: ANADOLU AJANSI

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir