AFAD Başkanlığı tarafından koordine edilen Erzurum Kış Saha Tatbikatı başarıyla tamamlandı.
ERZURUM (İHA) - Tatbikat, Ekonomik İş Birliği Teşkilatı (EİT) 2025 yılı Turizm Başkenti ilan edilen Erzurum'da 5-7 Mart tarihleri arasında yurtiçi ve yurtdışından ekiplerin katılımıyla gerçekleştirildi.
Kış Saha Tatbikatı'na, ülkemizin de üyesi ve kurucusu olduğu EİT üye ülkeleri ve gözlemci üye olarak katılan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ekipleri ile birlikte toplam; 833 personel, 161 araç, 4 helikopter, 1 İHA ve 8 drone, 2 K9 timi katılım sağladı.
Tatbikat kapsamında; Çığ/kar altında kalan kişilerin arama köpeği, tespit cihazları ve sonda kullanarak aranması, Medikal kurtarma ve tıbbi yardım uygulamaları, İletim hatlarının onarımı ve teknik alt yapının iyileştirilmesi, Teleferikten kurtarma, Hava araçları ile keşif ve kurtarma, Tahliye, yolların açılması senaryoları icra edildi.
- Diyadinnet.com olarak, sizlere en güncel ve doğru haberleri sunmayı ilke ediniyoruz. Erzurum'daki sondakika tüm Güncel AFAD, Drone, Erzurum ve Kış saha tatbikatı başarıyla tamamlandı haberine buradan ulaşın!
- Diyadinnet.com'u daha da geliştirmek için sizden gelen geri bildirimler bizim için çok önemlidir. Haberlerimizin içeriğiyle ilgili herhangi bir endişe, öneri veya sorunuz olursa lütfen bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin.
- Haberle ilgili yorumlarınızı ve düşüncelerinizi aşağıdaki yorum bölümünde paylaşabilirsiniz.
- Bu haberi beğendiyseniz, lütfen sosyal medya hesaplarınızda paylaşarak sevdiklerinizin de haberdar olmasını sağlayabilirsiniz.