Bu yılki kış sezonunda 10 metrenin üzerinde rekor bir kar yağışı alan Bitlis'in bir tarafında kış, bir tarafında ise bahar yaşanıyor.
Bitlis: Nisan ayının ortasına varılmasına rağmen halen bir yanı kış bir yanı bahar olan Bitlis'te iki mevsim bir arada yaşanıyor. İl merkezi ve ilçe merkezlerinde baharın yavaş yavaş yüzünü gösterdiği Bitlis'te merkez ve ilçelere bağlı kırsal köylerin birçoğunda ise halan çetin kış devam ediyor. Yaz ve kışın aynı anda yaşandığı Bitlis'teki yerlerden biride Tatvan ilçesi. Tatvan ilçesinin güneş alan bölgelerinde bahar yüzünü gösterirken, Nemrut Dağı eteklerinde bulunan köylerde ise boyu metreleri bulun kar var. Özellikle Nemrut Krater Gölü'ne giden yolda kar kalınlığı yer yer 5 metreyi buluyor.
Havadan görüntülenen ilçede aynı anda yaşanan iki mevsimin güzelliği ise adeta kartpostallık görüntüler oluşturdu.
- Diyadinnet.com olarak, sizlere en güncel ve doğru haberleri sunmayı ilke ediniyoruz. Bitlis'teki sondakika tüm Güncel Bitlis, Kar Yağışı, Nemrut Krater Gölü, Tatvan ve Karın başkenti Bitlis'te iki mevsim bir arada haberine buradan ulaşın!
- Diyadinnet.com'u daha da geliştirmek için sizden gelen geri bildirimler bizim için çok önemlidir. Haberlerimizin içeriğiyle ilgili herhangi bir endişe, öneri veya sorunuz olursa lütfen bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin.
- Haberle ilgili yorumlarınızı ve düşüncelerinizi aşağıdaki yorum bölümünde paylaşabilirsiniz.
- Bu haberi beğendiyseniz, lütfen sosyal medya hesaplarınızda paylaşarak sevdiklerinizin de haberdar olmasını sağlayabilirsiniz.