Hakkari'de, çocuklarının PKK tarafından kaçırıldığını belirten ailelerin eylemi 29'nci haftada da sürdü.
Hakkâri - Kentte çocuklarının terör örgütü PKK tarafından kaçırıldığını söyleyen aileler, 29'nci haftada da Cumhuriyet Caddesi'nde bir araya geldi. Çevre, Şehir ve Kültür Başkan Yardımcısı ve YKM Başkanı Şaban Arslan'ın da destek verdiği eylemde aileler, ellerinde Türk bayrakları ile çocuklarının fotoğrafları ve üzerinde, 'Çocuklarımız kimsenin piyonu olmayacak' istiyoruz, 'Artık yeter yakamızdan düşün', yazılı dövizler taşıyarak yürüdü. HDP İl Başkanlığı binasına kadar slogan atan aileler için polis de güvenlik önlemi aldı. Aileler, bina önüne geldiklerinde 'Kahrolsun PKK, iş birlikçi HDP' sloganları attı. Parti binasındaki HDP'liler ise yüksek sesle müzik açıp eylemi engellemeye çalışırken, aileler seslerini sürdürmeye devam ettiler. Yürüyüş ve oturma eyleminin ardında eşinin kardeşi PKK tarafından dağa kaçırıldığını söyleyen Leyla Çiftçi,"Bizler burada yılmadan, yıkılmadan tüm Türkiye'ye sesleniyoruz, gün birlik günüdür. Başta Hakkari halkı olmak üzere tüm halkımız artık uyansın. Hain PKK'nın ve taşeronlarının gerçek yüzünü görsün. PKK kaybettiği zaman hiçbir annenin yüreği yanmayacak, kan ve ölümler son bulacaktır" dedi.
- Diyadinnet.com olarak, sizlere en güncel ve doğru haberleri sunmayı ilke ediniyoruz. Hakkari'deki sondakika tüm Güncel Cumhuriyet Caddesi, Hakkari, Polis, Türkiye ve Hakkari'deki evlat nöbetinde 29'nci hafta haberine buradan ulaşın!
- Diyadinnet.com'u daha da geliştirmek için sizden gelen geri bildirimler bizim için çok önemlidir. Haberlerimizin içeriğiyle ilgili herhangi bir endişe, öneri veya sorunuz olursa lütfen bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin.
- Haberle ilgili yorumlarınızı ve düşüncelerinizi aşağıdaki yorum bölümünde paylaşabilirsiniz.
- Bu haberi beğendiyseniz, lütfen sosyal medya hesaplarınızda paylaşarak sevdiklerinizin de haberdar olmasını sağlayabilirsiniz.