Erzurum Valiliği sosyal medya hesaplarında yaptığı paylaşımla Düğünlerde, maçlarda ve özel günlerde silahla rastgele ateş edenlere dikkat çekti.
ERZURUM (İHA) - Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, geçtiğimiz gün yaptığı asayiş ve güvenlik değerlendirmesinde yaklaşan yaz ayları ile birlikte özellikle düğün konvoyları ve benzeri eğlencelerde silahla rastgele atış yapılmaması noktasında uyarıda bulunmuştu. Bu açıklamadan sonra Erzurum Valiliği sosyal medya hesaplarından "Mutluluğa kurşun sıkma. Asker uğurlamaların, düğün sevinçlerin, maç ve bayram kutlamaların, hayalleri söndürmesin" başlığıyla paylaştığı mesajda şu ifadelere yer verildi, "Düşünmeden atılan bir kurşun, bir hayatı söndürebilir. Bir mermiyle sevinç, yerini gözyaşına bırakabilir. Düğünlerde, maçlarda ve özel günlerde silahla rastgele ateş etmek; ne eğlencedir, ne de gelenek. Bu davranış; tehlikelidir, suçtur ve geri dönüşü olmayan acılar bırakabilir. Unutmayın: Silahla ateş etmek, çevredeki insanların can güvenliğini tehlikeye atmak, panik ve korkuya neden olmak anlamına gelir. Türk Ceza Kanunu'na göre hapis cezası, Kabahatler Kanunu'na göre idari para cezası ile cezalandırılır"
- Diyadinnet.com olarak, sizlere en güncel ve doğru haberleri sunmayı ilke ediniyoruz. Erzurum'daki sondakika tüm Güncel Erzurum, Erzurum Valiliği, Sosyal medya ve Erzurum Valiliğinden anlamlı çağrı haberine buradan ulaşın!
- Diyadinnet.com'u daha da geliştirmek için sizden gelen geri bildirimler bizim için çok önemlidir. Haberlerimizin içeriğiyle ilgili herhangi bir endişe, öneri veya sorunuz olursa lütfen bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin.
- Haberle ilgili yorumlarınızı ve düşüncelerinizi aşağıdaki yorum bölümünde paylaşabilirsiniz.
- Bu haberi beğendiyseniz, lütfen sosyal medya hesaplarınızda paylaşarak sevdiklerinizin de haberdar olmasını sağlayabilirsiniz.