Erzurum - Erzurum'un Aziziye ilçesinde görevli belediye personeline, deprem, yangın, heyelan ve sel gibi doğal afetlere karşı alınması gereken tedbirlere yönelik eğitim verildi.
Aziziye Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, İçişleri Bakanlığınca 2021 yılının "Afet Eğitim Yılı" ilan edilmesiyle Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD) tarafından başlatılan eğitim seferberliği kapsamında, AFAD İl Müdürlüğü ile belediye arasında eğitim programı düzenlendi.
Program çerçevesinde belediyenin nikah salonunda düzenlenen eğitimde, AFAD görevlilerince belediye personeline sunum yapıldı.
Sunum aracılığıyla belediye personeline afetlere karşı alınması gereken korunma tedbirleri, deprem çantasından afet esnasında iletişime varıncaya kadar birçok konu hakkında hayat kurtaracak bilgiler aktarıldı.
Açıklamada görüşlerine yer verilen Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, AFAD ile ortak bir organizasyonla personellerinin farkındalık eğitimi almasını sağladıklarını bildirdi.
Muhtemel afetlere karşı hazırlıklı olmanın, can ve mal güvenliği açısından büyük önem taşıdığını aktaran Orhan, "Afetlerden önce ya da afet halinde yapılması gerekenler ve alınacak tedbirler konusu, hemen herkesin ilgi alanını teşkil etmelidir. Çünkü doğal afetlerle ilgili olarak farkındalık düzeyimiz ne kadar çok gelişirse can ve mal güvenliğimiz de o ölçüde teminat altında olur." ifadelerini kullandı.

- Diyadinnet.com olarak, sizlere en güncel ve doğru haberleri sunmayı ilke ediniyoruz. Erzurum'daki sondakika tüm Güncel AFAD, Aziziye, Aziziye Belediyesi, Belediye, Deprem, Erzurum, İçişleri Bakanlığı, Muhammed Cevdet Orhan, Yangın ve Erzurum'da AFAD görevlileri belediye personeline doğal afetlerde alınacak tedbirleri anlattı haberine buradan ulaşın!
- Diyadinnet.com'u daha da geliştirmek için sizden gelen geri bildirimler bizim için çok önemlidir. Haberlerimizin içeriğiyle ilgili herhangi bir endişe, öneri veya sorunuz olursa lütfen bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin.
- Haberle ilgili yorumlarınızı ve düşüncelerinizi aşağıdaki yorum bölümünde paylaşabilirsiniz.
- Bu haberi beğendiyseniz, lütfen sosyal medya hesaplarınızda paylaşarak sevdiklerinizin de haberdar olmasını sağlayabilirsiniz.