Azerbaycan'da Şuşa şehri ile kardeş şehir olarak ilan edilen Erzurum da "Erzurum Azerbaycan Evi Kültür ve Dayanışma Derneği açılarak faaliyete başladı.
Erzurum - Bakanlığını Dr. Gürsoy Solmaz'ın yaptığı derneğin yönetiminde Zafer Özkan, Doç.Dr. Kubilay Gecikli, Prof. Dr. Nimet Yıldırım, Ercüment Deveci, Serpil Bayrak ve Mahmut Gençağa yer aldı.
Dr. Gürsoy Solmaz, "Dernek, ulusumuzun temel değerlerine bağlı, düşünsel ve kültürel açıdan gelişmiş, sosyal yardımlaşma ve dayanışmayı amaçlamış, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın "başlangıç" bölümünde ifade edilen ilkeler ile laik, demokratik ve sosyal hukuk devleti ilkelerini gözeten, aklın ve bilimin öncülüğünü merkeze koyan; ulusal ve çağdaş değerlere bağlı, uluslar arası hukuk ilkelerini benimsemiş, kardeş ve dost Azerbaycan Cumhuriyeti halkıyla ve dünyanın değişik yerlerinde yaşayan Azerbaycan Türkleri ile tam bir dayanışma ve yardımlaşma amacını güden bir toplumsal yapının oluşması amacı ile kurulmuştur" diye konuştu.
- Diyadinnet.com olarak, sizlere en güncel ve doğru haberleri sunmayı ilke ediniyoruz. Erzurum'daki sondakika tüm Güncel Erzurum, Türkiye ve Erzurum Azerbaycan evi kültür ve dayanışma evi açıldı haberine buradan ulaşın!
- Diyadinnet.com'u daha da geliştirmek için sizden gelen geri bildirimler bizim için çok önemlidir. Haberlerimizin içeriğiyle ilgili herhangi bir endişe, öneri veya sorunuz olursa lütfen bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin.
- Haberle ilgili yorumlarınızı ve düşüncelerinizi aşağıdaki yorum bölümünde paylaşabilirsiniz.
- Bu haberi beğendiyseniz, lütfen sosyal medya hesaplarınızda paylaşarak sevdiklerinizin de haberdar olmasını sağlayabilirsiniz.