Çıldır ilçesi Dedekorkut mahallesi, zekat ve fitrelerini depremden etkilenen vatandaşlara ulaştırılması için Türkiye Diyanet Vakfı Çıldır Şubesine bağışladı.
Ardahan - Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremlerin ardından Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu 2023 yılı fitre miktarını 70 TL belirleyerek Ramazan ayından önce depremzedelere verilebileceğini duyurmuştu.
Bu çerçevede deprem bölgesi için yardım seferberliğinin sürdüğü Çıldır Dedekorkut Mahallesi Muhtarı Erdal Yılmaz ve Resul Aslan Camii İmam Hatibi Saim Dinç mahallede çalışma yaparak, vermek isteyen mahalleliden fitrelerini toplayarak depremzedelere ulaştırılmak üzere TDV Çıldır Şubesine emanet etti.
Duyarlı Mahalleli ve Muhtarına teşekkür eden İlçe Müftüsü ve TDV Çıldır Şubesi Başkanı Abdullah Doğan, teslim alınan bağışın bölgeye gönderilmek üzere makbuz karşılığı ilgili hesaplara gönderildiğini söyledi.
- Diyadinnet.com olarak, sizlere en güncel ve doğru haberleri sunmayı ilke ediniyoruz. Ardahan'daki sondakika tüm Güncel Ardahan, Çıldır, Deprem, Diyanet İşleri Başkanlığı, Erdal Yılmaz, Korkut, Muhtar, Türkiye, Türkiye Diyanet Vakfı ve Çıldırlılar fitrelerini depremzedelere bağışladı haberine buradan ulaşın!
- Diyadinnet.com'u daha da geliştirmek için sizden gelen geri bildirimler bizim için çok önemlidir. Haberlerimizin içeriğiyle ilgili herhangi bir endişe, öneri veya sorunuz olursa lütfen bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin.
- Haberle ilgili yorumlarınızı ve düşüncelerinizi aşağıdaki yorum bölümünde paylaşabilirsiniz.
- Bu haberi beğendiyseniz, lütfen sosyal medya hesaplarınızda paylaşarak sevdiklerinizin de haberdar olmasını sağlayabilirsiniz.