Bitlis'teki kayaklı koşu sporcuları eksi 16 derece ve sisli havaya aldırış etmeden uluslar arası yarışmalara hazırlanıyor.
Bitlis: Hissedilen hava sıcaklığının sıfırın altında 16-18 derece olduğu kentte, sporcular El Aman Kayak Merkezinde yarışmalara hazırlanıyor. Bitlis-Tatvan karayolundaki El-Aman Hanı Kayak Merkezine gelen sporcular, kar kalınlığının bir metreyi geçtiği ancak sisli hava nedeniyle dar alanda hazırlık çalışmalarını sürdürdü. İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Kayaklı Koşu Milli Takım Antrenörü Celal Apak, hava koşullarının ne kadar kötü olur olsun çalışmalarına engel olmayacağını söyledi. Apak, 40 sporcu ile çalışmaları hafta içi okul çıkışı sonrası sürdürdüklerini ifade ederek, sırasıyla lig açılış yarışları, Türkiye şampiyonası ve uluslar arası yarışlara kayakçı yollamak için ellerinden gelini yaptıklarını söyledi. Apak, "Şu an antrenmanlarımızı El Aman Kayak Merkezinde eksi 16 derecede yapıyoruz. Sisli havalarda genelde bu şekilde dar alanda antrenmanlarımızı yapıyoruz. Yaklaşık 40 sporcu ile antrenmanlarımızı sürdürmekteyiz. Olumsuz hava şartlarına aldırış etmeden çalışmalarımıza aksatmadan devam ediyoruz. Sporcularımızın ilk olarak hedefleri uluslar arası yarışlara katılmaktır. Ancak sırasıyla lig açılış yarışması sonrası etap yarışmaları ve Türkiye geneli yarışmalarından sonra umudumuz tabii ki Bitlisli sporcularımızın milli takıma seçilmesidir. Bunun için kötü hava koşullarına rağmen çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz" dedi.
- Diyadinnet.com olarak, sizlere en güncel ve doğru haberleri sunmayı ilke ediniyoruz. Bitlis'teki sondakika tüm Güncel Bitlis, Kayak, Spor, Tatvan, Türkiye ve Bitlisli sporcular eksi 16 derecede yarışmalara hazırlanıyor haberine buradan ulaşın!
- Diyadinnet.com'u daha da geliştirmek için sizden gelen geri bildirimler bizim için çok önemlidir. Haberlerimizin içeriğiyle ilgili herhangi bir endişe, öneri veya sorunuz olursa lütfen bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin.
- Haberle ilgili yorumlarınızı ve düşüncelerinizi aşağıdaki yorum bölümünde paylaşabilirsiniz.
- Bu haberi beğendiyseniz, lütfen sosyal medya hesaplarınızda paylaşarak sevdiklerinizin de haberdar olmasını sağlayabilirsiniz.