X

Rüyada Şûrâ Suresini Okumak, Görmek Dinlemek Ne Demek Neye Yorumlanır?

Rüyada Şûrâ Suresini Okumak, Görmek Dinlemek Ne Demek Neye Yorumlanır? başlıklı rüya yorumunu inceliyorsunuz. Diğer farklı tabirleri görmek için rüya tabiri sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

10.09.2020 - 21:38

Müellif'ın yaptığı yoruma göre Rüyada Şûrâ Suresini okumak; namaz ve oruç ehli, takva sahibi iyi biri olacağınız anlamına gelir. Rüyada Şura süresini veya ondan bir parçayı okuduğunu görmek uzun ömre, çok istiğfarda bulunmaya, ilim ve amelde ziyadece, hastalıktan kurtulmaya işarettir. Bir kimsenin rüyasında Şûra Suresini, okuduğunu veya okuyan birisinden dinlediğini görmesi; o kimsenin ömrünün uzun olacağı demektir. Rüyayı görenin her zaman sıhhatinin yerinde olup hastalık yüzü görmez. Rüyada Şûrâ Suresini Okumak rüyayı gören kişinin Allah'ın makbul kullarından birisi olacağı demektir. Kişinin kıyamet gününde hesabının kolay görüleceğine delalet eder.

İbn-i Şirin diyor ki: Şûrâ Suresini rüyasında kısmen veya tamamen okuyan yahut okunduğunu gören, kıyamet gününde Cehennem azabından kurtulur. Kirmani demiştir ki: Rüyada Şûrâ Suresini Cenabı-ı Hak kıyamet gününde onun hesabını kolaylaştırır. Hasta ise, şifaya kavuşur. Cafer-i Sadık şöyle diyor: Sağlık içinde uzun bir ömür sürer.

Abdulgani Nablusi'ye göre rüyada Şûrâ Suresini okumak kişinin ilim ve amel sahibi olup sıhhatli uzun bir hayat sürer. Hakk'ın yanında muhterem olur. Rüyada Şûra'yı veya ondan bir parçayı okuduğunu veya kendi üzerine okunduğunu görmek, uzun ömre, meleklerin istiğfar ve duasına delâlet eder. İbn-i Sîrîn (rh.a) demiştir ki Rüyada Şûrâ Suresini okuyan veya okunduğunu işiten cehennem azabından kurtulur. Cafer-i Sâdık Şûrâ Suresini okuyan kimse uzun zaman sıhhat ve afiyet üzere yaşar ve muradına erer, demiştir.