X

Rüyada Müzzemmil Suresini Okumak, Görmek, Dinlemek Ne Demek?

Rüyada Müzzemmil Suresini Okumak, Görmek, Dinlemek Ne Demek? başlıklı rüya yorumunu inceliyorsunuz. Diğer farklı tabirleri görmek için rüya tabiri sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

28.08.2020 - 22:49

Abdulgani Nablusi'ye göre rüyasında Müzzemmil suresini okuduğunu veya okunurken dinlediğini gören kimse, geceleri namaz kılmayı sever. Zikirle meşgul olur. Çok Kur'an okur. Darlığa düşerse de sonunda bu sıkıntısından kurtulur. İmam Cafer Sadık'ın (a.s) söylediği tabire göre rüyada Muzzemmil suresini okumak; ibadet ve itaat ehli olacağınız anlamına gelir. Rüyada Müzemmil süresini veya ondan bir parçayı okuduğunu görmesi, iyilik ve hayır sahibi olmaya, geceleri namaz kılmaya, Kur'an-ı Kerim tilavetine, dünya ve ahiret müşküllerinden kurtulmaya işarettir.

İbn-i Sîrîn'in yaptığı yoruma göre rüyada Muzzemmil suresini okumak, gece namazı kılmayı arzu ettiğiniz demektir. Kirmanî: rüyada Muzzemmil suresini dinlemek namaz kılmayı sevdiğinize işarettir. Bir kimseyi rüyada Muzzemmil suresini veya ondan bir ayeti okuduğunu veya kendi üzerine okunduğunu görmesi, iyilik ve hayır sahibi olmaya, geceleri namaz kılmaya, Kur'an-ı Kerim tilavetine, dünya ve ahiret müşküllerinden kurtulmaya, Salihler zümresinden olmaya delâlet eder. İmam Nablusî demiştir ki rüyasında Muzzemmil suresini okuyan kimse gece gündüz ibadetle rızıklanır ve ümmetin sahillerinden olur.