X

Rüyada Tekvir Suresini Okumak, Görmek Dinlemek Ne Demek Neye Yorumlanır?

Rüyada Tekvir Suresini Okumak, Görmek Dinlemek Ne Demek Neye Yorumlanır? başlıklı rüya yorumunu inceliyorsunuz. Diğer farklı tabirleri görmek için rüya tabiri sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

28.08.2020 - 21:02

İmam Cafer Sadık'ın (a.s) yaptığı tabire göre rüyada Tekvir suresini okumak; korktuğunuz şeyden güvende olacağınız anlamına gelir. Tekvir suresini Rüyada okunduğunu görüp işitmek, iyiye yorumlanmaz. Bu süreyi okuyan hasta olur. Kendisi hayır sahibi olduğu için, onun hastalığını duyanlar üzülürler, iyileşince doğuya doğru bir yolculuğa çıkar. Komşuları ve ailesi üzerinde kıymeti az olur. Çalınmış maldan kısmeti vardır. Dini kuvvetli olduğu için, Allah(C.C.) onu muhafaza eder.

İbn-i Sîrîn'in yaptığı tabire göre rüyada Tekvir Suresini okumak azaptan korkacağınız demektir. Kirmanî hazretlerinin yaptığı tabire göre ise doğuya doğru çok sayıda yolculuk yapacağınıza delildir. Rüyada Tekvir Suresinin tamamını veya bir kısmını okuduğunu veya kendi üzerine okunduğunu görmek, yolculuğa ve ele geçecek rızka, huşu ve tövbeye ve Hakk'ın muhafazasına delâlet eder. Cafer-i Sâdık hazretleri buyururlar ki rüyasında Tevkir suresini okuyan kimse korkudan sonra emniyete, sıkıntıdan sonra bolluğa nail olur. İstiğfarla meşgul olduğundan Allah (C.C.) onu hayasızlıktan muhafaza eder.