X

Rüyada Nebe' Suresini Okumak, Görmek, Dinlemek Ne Demek?

Rüyada Nebe' Suresini Okumak, Görmek, Dinlemek Ne Demek? başlıklı rüya yorumunu inceliyorsunuz. Diğer farklı tabirleri görmek için rüya tabiri sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

22.05.2021 - 14:01

İbn-i Sîrîn'in yaptığı yoruma göre rüyada Nebe' suresini okumak; işinizden dolayı endişe içinde olacağınız anlamına gelir. Abdulgani Nablusi'ye göre; Nebe suresini rüyasında okuyamamak yahut okuyan veya dinleyen kişi, Allah'ın (C.C.) insanlara bahsettiği nimetleri ve mahlûkatı düşünür ve şükürler eder. İyi işler yapar. Kıymeti büyük ve sözü geçer olur. Halkın övgüsünü kazanır, dinde hidayete erişir. Kirmanî'ye göre Rüyada Nebe suresini dinlemek işinizin gelişeceğine ve kariyerinizin yükseleceğine işarettir.

Rüyada Nebe' suresini okumak, şan ve şöhrete, güzel isimle anılmaya, dinde hidayet üzere bulunmaya ve uzun ömürlü olmaya işarettir. Kişinin rüyada Nebe' Suresi'ni okuması, Hazret-i Ebu Bekir (r.a.)'e göre, güzellikle medh edilmeye delildir. Allah Teâlâ'nın o kişiyi halka sevdirmesine delâlet eder. Nebe suresini okuyan zatın şanı büyük olur ve güzel ismi her yerde hürmetle anılır. Ve hidayet üzere bulunur, ömrü uzun olur. Cafer-i Sâdık'a göre Nebe'yi okuyanın kadri yüce, kelâmı güzel, kendisi muhterem ve mükerrem olur.