X

Rüyada Tegabun Suresini Okumak, Görmek Dinlemek Ne Demek Neye Yorumlanır?

Rüyada Tegabun Suresini Okumak, Görmek Dinlemek Ne Demek Neye Yorumlanır? başlıklı rüya yorumunu inceliyorsunuz. Diğer farklı tabirleri görmek için rüya tabiri sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

28.08.2020 - 20:14

İmam Cafer Sadık'ın (a.s) yaptığı tabire göre rüyada Tegabun suresini okumak; doğru sözlü biri olacağınıza ve durumunuzun iyi olacağı anlamına gelir. Rüyasında Teğabun okuduğunu veya dinlediğini gören kimse, cömert ve zengin biri olup, fakirlere ve düşkünlere yardım eder. Allah(C.C) yolunda daima sadık ve sözünde duran biri olarak ün yapar. Kıyamet gününün azabından emin olur. Bir başka rivayete göre de: Rüyada Tegabun süresini veya ondan bir parçayı okuduğunu görmek; ölümün ve kıyametin şiddetinden emin olmaya işarettir.

İbn-i Sîrîn Hazretlerinin söylediğine göre rüyada Tegabun suresini okumak çok sadaka vereceğiniz demektir. Kirmanî ise zayıflara yardımcı olacağınıza işaret etmiştir. Bir kimsenin rüyada Tegabun Suresi'ni veya ondan bir ayeti okuduğunu ya da kendi üzerine okunduğunu görmesi, ölümün acılığından ve kıyametin şiddetinden güvende olmaya delâlet eder. İbn-i Sîrîn hazretleri demişlerdir ki rüyada Teğabun suresini ezberlemek yahut okuyan kişi cömertlik ve kerem ile şereflenir, fakir fukaraya çok sadaka verir ve herkes tarafından sevilir. Cafer-i Sâdık (r.a.)'ın tabiri de şöyle: