X

Rüyada Rum Suresini Okumak, Görmek, Dinlemek Ne Demek Neye Yorumlanır?

Rüyada Rum Suresini Okumak, Görmek, Dinlemek Ne Demek Neye Yorumlanır? başlıklı rüya yorumunu inceliyorsunuz. Diğer farklı tabirleri görmek için rüya tabiri sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

28.08.2020 - 13:10

Abdülgani Nablusi'ye göre; Rum suresini rüyasında okuyan veya okunduğunu dinleyen kimsenin arzu ettiği bir is hemen yerine gelir. Aralarında düşmanlık olan kimseye üstün gelir. İmam Cafer Sadık (a.s) tarafından yapılan yoruma göre rüyada Rum suresini okumak; düşmana galip geleceğiniz anlamına gelir. Bir başka rivayete göre de: Rüyada Rum Suresini veya ondan bir ayeti okuduğunu görmek, mal ve ilme kavuşmaya, kazanca, düşman üzerine galibiyete işarettir.

Kirmanî Hazretlerinin söylediği tabire göre rüyada Rum suresini okumak cihat edeceğinize ve bazı savaşlara katılacağınız demektir. Rüyada Rum suresini veya ondan bir parçayı okuduğunu yahut kendi üzerine okunduğunu görmek, mal ve ilme nâiliyete, kazanca, düşman üzerine galibiyete, arzu ve isteklerin yerine gelmesine delâlet eder. İbn-i Sîrîn, rüyasında Rum suresini okuyan kimse matlubuna erişir, muradına vasıl olur, demiştir.