X

Rüyada Kıyamet Suresini Okumak, Görmek, Dinlemek Ne Demek?

Rüyada Kıyamet Suresini Okumak, Görmek, Dinlemek Ne Demek? başlıklı rüya yorumunu inceliyorsunuz. Diğer farklı tabirleri görmek için rüya tabiri sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

26.08.2020 - 16:06

İmam Cafer Sadık'ın (a.s) yaptığı yoruma göre rüyada Kıyamet suresini okumak; yemininizi bozacağınız anlamına gelir. İbn-i Şirin'e göre, Kıyamet suresini rüyasında okuyan veya dinleyen kimse, şehit olarak vefat eder. Ahiret azabı görmez. Rüya sahibine birisi zulüm ederse, sonunda yine rüyayı gören üstün gelir. Cömert olup, fakirlere daima sadaka verir ve yardımcı olur. Doğruya da yalana da yemin etmez. Bir başka rivayete göre de: Rüyada Kıyamet suresini veya ondan bir parçayı okuduğunu görmek; iyilik ve hayır sahibi olmaya, fakir ve fukaraya bol yemek yedirmeye, yemin etmekten kaçınmaya işarettir.

İbn-i Sîrîn'e göre rüyada Kıyamet Suresini okumak şehadet vaktinde iman edeceğinize ve tövbeyle dünyadan göçeceğiniz demektir. Kirmanî'nin yaptığı yaptığı tabire göre rüyada Kıyamet Suresini dinlemek Allah'ın azabından korkacağınıza işarettir. Mübarek kıyamet suresini Rüyada okuyan veya dinleyen kimse, şehit olarak ölür ve kabir azabı çekmez. Rüya sahibine biri zulüm ederse, Yüce Allah'tan yardım görür ve hasmının zararı kendisine erişmez. Ayrıca rüyasında Kıyamet suresini dinleyen kimse, ibadetini eksiksiz yapar ve kendisine cennetin bütün kapıları açılır ve orada kendisine evliyaların yanında yer bulur.