X

Rüyada İnşikak Suresini Okumak, Dinlemek Ne Demek Neye Yorumlanır?

Rüyada İnşikak Suresini Okumak, Dinlemek Ne Demek Neye Yorumlanır? başlıklı rüya yorumunu inceliyorsunuz. Diğer farklı tabirleri görmek için rüya tabiri sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

10.09.2020 - 11:34

İmam Cafer Sadık (a.s) yaptığı tabire göre rüyada İnşikak suresini okumak; neslinizin çoğalacağı anlamına gelir. Rüyada İnşikak suresini okuyan veya dinleyen kimseye kıyamet gününde defteri sağ tarafından verilir. Cennet ehlinden olur. Kıyamet gününde hesabı kolay görülür. Sağlığında, bulunduğu memlekette yiyecek ve giyecek eşyasının fiyatları ucuz olur. İnşikak rüyasını görenin arkasında iyiliği için de kötülüğü için de konuşanlar olur.

İbn-i Sîrîn: Rüyada İnşikak Suresini okumak amel defterinizin sağ elinize verileceğine delildir. Abdülgani Nablusi ye göre; İnşikak suresini rüyasında okuyan veya okunduğunu dinleyen kimse, bütün zor işlerinin kolaylaştığını görür. Yüreği ferahlar, mutlu günler görür. Cenabı Hakkı (C.C.) göğsünü imanla doldurur, iyiliklerine karşı iyilik görür, işleri düzelir ve derdi kalmaz. Kirmanî: Rüyada İnşikak Suresi dinlemek kıyamette hesabınızın kolay olacağına işarettir. Bir başka rivayete göre de: Rüyada insikak Suresini veya ondan bir parçayı okuduğunu görmek ve dinlemek; nefsi muhasebe etmeye, kıyamet günü amel defterini sağ tarafından almaya işarettir.