X

Rüyada Kâfirûn Suresini Okumak, Dinlemek Ne Anlama Gelir?

Rüyada Kâfirûn Suresini Okumak, Dinlemek Ne Anlama Gelir? başlıklı rüya yorumunu inceliyorsunuz. Diğer farklı tabirleri görmek için rüya tabiri sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

26.08.2020 - 11:57

Rüyasında Kafirun suresini okuyan veya okunurken dinleyen kimse, din yolundan uzaklaşır. Halk arasında kötü ad kazanır. Sonunda dinde ve şeriatta inancı artar. Kâfirlerle mücadele ederek muzaffer olur ve Cenabı Hak tarafından affedilir. İmam Cafer Sadık (a.s) yaptığı yoruma göre rüyada Kâfirûn suresini okumak; Allah yolunda sağlam bir yapıya sahip olacağınız demektir. Bir başka rivayete göre de: Kafirün süresini veya ondan bir parçayı okuduğunu görmek; kâfir ve münafıklara karşı cihat etmeye. Dinin sağlam olmasına ve halis imana işarettir.

İbn-i Sîrîn'nin yaptığı tabire göre rüyada Kâfirûn suresini okumak bidat yolunda olacağınıza ve dünyaya aldanacağınız manasına gelir. Kirmanî'ye göre Rüyada Kâfirûn suresini dinlemek hayır işler yapmaya muvaffak olacağınıza işarettir. Bir kimsenin rüyada Kâfinin Suresi'ni veya ondan bir ayeti okuduğunu veya kendi üzerine okunduğunu görmesi, kâfir ve münafıklarla mücahede etmeye, kıyamet gününde Allah'ın Resulü ve şehitlerle beraber olmaya, hayır ve hasenat işlerinde muvaffakiyete delâlet eder. Cafer-i Sâdık hazretleri O kimsenin dinde ve şeraitte itikadı kavi ve metin olur, demişlerdir.