X

Rüyada İsra Suresini Okumak, Görmek, Dinlemek Ne Demek?

Rüyada İsra Suresini Okumak, Görmek, Dinlemek Ne Demek? başlıklı rüya yorumunu inceliyorsunuz. Diğer farklı tabirleri görmek için rüya tabiri sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

25.08.2020 - 21:31

İmam Cafer Sadık (a.s) yaptığı yoruma göre rüyada İsra suresini okumak; temiz ve doğru bir inanca sahip olduğunuz anlamına gelir. İbn-i Şirin'in beyanına göre: İsra suresini rüyasında tamamen veya bir kısmını okuduğunu yahut okuyan dan işittiğini gören, Allah (C.C.) katında ve halk arasında yüksek bir mevkie ulaşır. Cafer-i Sadık'a göre; düşmanına galip ve muzaffer olup, isteklerine kavuşur, dininde kuvvetli ve inancında halis ve saf olur. Nafi ve îbn-i Kesire göre; Hükümet büyükleri tarafından veya her hangi biri tarafından zarara uğrar, suçsuz olduğu halde iftiraya uğrar.

Kirmanî'ye göre Rüyada İsra Suresini okumak düşmana karşı zafer elde edeceğinize ve muradınıza ereceğinize işarettir. İmam Abdülgani Nablusi'ye göre; Rüyada İsra Suresini Dinlemek, Cenabı Hakkın yanında makbul, halk arasında önceleri hakaret görecekse de sonradan aziz olur, düşmanlarına galip gelir. Bir başka rivayete göre de: Rüyada İsra suresini veya ondan bir ayeti okuduğunu görmek, Allah katında makbul olmaya, halk arasında hürmete, yüksek rütbelere, düşman üzerine galibiyete işarettir. İbn-i Sîrîn: Hem Allah hem de Allah kulları yanında makam bulacağınıza, iman ve takva sahibi olacağınıza alamettir.