X

Rüyada Fatır Suresini Okumak, Dinlemek Ne Demek Neye İşarettir?

Rüyada Fatır Suresini Okumak, Dinlemek Ne Demek Neye İşarettir? başlıklı rüya yorumunu inceliyorsunuz. Diğer farklı tabirleri görmek için rüya tabiri sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

24.08.2020 - 14:24

Cafer-i Sadık 'a göre; Rüyada Fatır Suresini Okumak, bu sureyi rüyasında okuyan veya dinleyen, bütün zevk kapılarını yüzüne açılmış bulur. Allah (C. C) katında makbul olur. Düşmanlarına galip gelir. Keder, gam ve kasavet nedir bilmez. İmam Cafer Sadık'ın yaptığı yoruma göre Rüyada Fatır suresini okumak; nimet kapısının yüzünüze açılacağı anlamına gelir. Bir başka rivayete göre de: Rüyada Fatır sureyi veya ondan bir ayeti okuduğunu görmek, o kimse için Mukarrebun (en yüksek) meleklerinin istiğfarda bulunmasına kıyamet günü cennet kapılarının açılacağına ve onun düşmanına galip gelmesine işarettir.

İbn-i Sirin'e göre Rüyada Fatır Suresini dinlemek: Akıbetinizin güzel olacağı anlamındadır. Denilmiştir ki: Rabbi o kimsenin sözünü ve duasını kabul eder. Rüyasında Fatır Suresini dinlediğini gören kişi istediği kapıdan cennete girmek saadetine erişir. Rüyada fâtır suresini okuduğunu görmek iyilik yapıp günahlardan tövbe etmeye, cennet kapılarının rüya sahibine açılacağına, düşmanlarına galip gelmeye işaret eder.