Vangölü Aktivistleri Derneği üyeleri, hayatını kaybeden dağcı Tarık Bünyamin Kaya'nın anısına 4058 rakımlı Süphan Dağına tırmandılar.
Bitlis: Vangölü Aktivistleri Derneği üyeleri, ölen dağcı Tarık Bünyamin Kaya'nın anısına Bitlis'in Adilcevaz ilçesi sınırlarında bulunan 4058 rakımlı Türkiye'nin en yüksek 3'üncü dağı olan Süphan Dağı'na tırmanış düzenledi.
Tırmanışla ilgili bilgi veren Vangölü Aktivistleri Derneği Başkanı Dr. Erdoğan Özel, "Türkiye Dağcılık Federasyonu üyesi olan Tarık Bünyamin Kaya'nın anısına 4058 rakımlı Türkiye'nin en yüksek 3'üncü dağı olan Süphan Dağı'na tırmanış gerçekleştirdik. 11. kez yaptığımız Süphan Dağı zirve tırmanışında yol arkadaşımız, üyemiz, çalışmalarımızda yer alan ve aynı zamanda Türkiye Dağcılık Federasyonu üyesi olan Tarık Bünyamin Kaya'yı rahmetle anıyoruz. Bundan sonraki Süphan Dağı tırmanışlarımızı Tarık Bünyamin Kaya anısına yapacağız ve adını yaşatacağız" dedi.
- Diyadinnet.com olarak, sizlere en güncel ve doğru haberleri sunmayı ilke ediniyoruz. Bitlis'teki sondakika tüm Güncel Adilcevaz, Bitlis, Süphan Dağı, Türkiye, Türkiye Dağcılık Federasyonu, Van ve Aktivistler ölen dağcı arkadaşları anısına Süphan Dağı'na tırmandılar haberine buradan ulaşın!
- Diyadinnet.com'u daha da geliştirmek için sizden gelen geri bildirimler bizim için çok önemlidir. Haberlerimizin içeriğiyle ilgili herhangi bir endişe, öneri veya sorunuz olursa lütfen bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin.
- Haberle ilgili yorumlarınızı ve düşüncelerinizi aşağıdaki yorum bölümünde paylaşabilirsiniz.
- Bu haberi beğendiyseniz, lütfen sosyal medya hesaplarınızda paylaşarak sevdiklerinizin de haberdar olmasını sağlayabilirsiniz.