Van'da yarım asırdır terzilik yapan 63 yaşındaki Halis Yılmaz, müşterilerinden aldığı kağıt paraları ütüleyip öyle cüzdanına koyuyor.
Van: İpekyolu ilçesindeki mütevazi dükkanında 57 yıldır terzilik yapan 63 yaşındaki Halis Yılmaz, çıraklığından beri ustasından öğrendiği geleneği halen devam ettiriyor. Gelen müşterilerine sürekli cebinde taşıdı kolonya da ikram eden Yılmaz, kendini tanımayanlar ise paraları ütülediğinde kısa süreli şaşkınlık yaşıyorlar. Yüksek sıcaklık ve buhar etkisiyle kağıt paraların temizlendiğini düşünen Yılmaz, müşterilerden aldığı paraları ütülemeden kasaya ve cüzdanına koymadığını söyledi.
Para ütülemenin yanı sıra evdeki şahsi giysi dolabımda da aynı titizlikle düzenlediği ve kimsenin dolabına karışmadığını belirten Yılmaz, ustasının kendi dolabını başkalarına örnek dolap olarak gösterdiğini ve gençliğinden bu yana bunun böyle devam ettiğini söyledi.
Bazı müşteriler de Halis Yılmaz'ın işyerine gelerek kağıt paralarını ütüleyip, onlarda da bu alışkanlığın geliştiğini söylediler.
- Diyadinnet.com olarak, sizlere en güncel ve doğru haberleri sunmayı ilke ediniyoruz. Van'daki sondakika tüm Güncel İpekyolu, Van ve Yarım asırlık terzi paralarını ütüledikten sonra cüzdanına koyuyor haberine buradan ulaşın!
- Diyadinnet.com'u daha da geliştirmek için sizden gelen geri bildirimler bizim için çok önemlidir. Haberlerimizin içeriğiyle ilgili herhangi bir endişe, öneri veya sorunuz olursa lütfen bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin.
- Haberle ilgili yorumlarınızı ve düşüncelerinizi aşağıdaki yorum bölümünde paylaşabilirsiniz.
- Bu haberi beğendiyseniz, lütfen sosyal medya hesaplarınızda paylaşarak sevdiklerinizin de haberdar olmasını sağlayabilirsiniz.