Van: Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu destekleri ve Van Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) AB Bilgi Merkezi ev sahipliğinde "AB-Türkiye Gençlik İklim Formu Çalıştayı" düzenlendi.
Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Başkanı Necdet Takva, kentteki bir otelde düzenlenen çalıştayda yaptığı açıklamada, iklim değişimi, küreselleşme ve tüketim alışkanlıklarının konuşulduğu bir dönemde kentin de bundan yoğun şekilde etkilendiğini fili olarak görmenin endişesini yaşadıklarını belirterek, şunları kaydetti:
"İnsanların yaşadıkları yeri yaşanabilir kılması için mutlaka sorumluluk üstlenmeliler ve bu duygu ile Avrupa Birliği Bilgi Merkezimiz önemli bir çalışma yürütüyor. 2005 yılından beri önemli işler, çalışmalar yaptık ama en fazlada duyarlı olmaya çalıştığımız alan özellikle gençler. Çevresel koşullar ve dezavantajlı gruplar bu anlamda Avrupa Birliği Delegasyonu'nun bizlere sağladığı destek için de çok teşekkür ediyorum."
Anadolu Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Erhan Akdemir moderatörlüğünde devam eden çalıştayda, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğretim görevlisi Prof. Dr. Faruk Alaaddinoğlu "İklim ve Kuraklık", Prof. Dr. Menaf Turan "İklim ve Politika", Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi doktora öğrencisi Emre Karaduman "İklim ve Turizm" konularında sunum yaptı.
Çalıştay, katılımcıların görüş ve önerilerinin alınmasıyla sona erdi.

- Diyadinnet.com olarak, sizlere en güncel ve doğru haberleri sunmayı ilke ediniyoruz. Van'daki sondakika tüm Güncel Anadolu Üniversitesi, Doktor, Necdet Takva, Türkiye, Van, Van Ticaret ve Sanayi Odası, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi ve Van'da "AB-Türkiye Gençlik İklim Formu Çalıştayı" düzenlendi haberine buradan ulaşın!
- Diyadinnet.com'u daha da geliştirmek için sizden gelen geri bildirimler bizim için çok önemlidir. Haberlerimizin içeriğiyle ilgili herhangi bir endişe, öneri veya sorunuz olursa lütfen bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin.
- Haberle ilgili yorumlarınızı ve düşüncelerinizi aşağıdaki yorum bölümünde paylaşabilirsiniz.
- Bu haberi beğendiyseniz, lütfen sosyal medya hesaplarınızda paylaşarak sevdiklerinizin de haberdar olmasını sağlayabilirsiniz.